Wat zijn de tekenen en symptomen van OCD bij kinderen?

Ongeveer een op de 200 kinderen en adolescenten heeft een obsessief-compulsieve stoornis (OCS), volgens de American Academy of Child and Adolescent Psychiatry. De aandoening wordt vaak uitgevoerd in families en wordt gespeculeerd dat OCD die begint in de kinderjaren verschilt van de OCD die later in het leven kunnen ontwikkelen. Medicatie en cognitieve gedragstherapie (CGT) zijn de meest voorkomende behandelingen, en ouders worden vaak aangemoedigd om een ​​ervaren therapeut te vinden.

Netheid Rituals

Sommige kinderen met OCS geobsedeerd raken met netheid. Ouders kunnen overmatig handen wassen, tandenpoetsen, haar verzorging, douchen en badkamer trips merken. Ook kunnen dergelijke kinderen te voorkomen speeltuinen of andere kind horecagelegenheden te wijten aan angst voor ziektekiemen.

Het tellen van Rituals

Andere kinderen met OCS tentoonstelling obsessies met het tellen, orde en symmetrie. Bijvoorbeeld kunnen sommige vermijden bepaalde hoeveelheden of aantallen, ze te bekijken als "slecht" nummers. Sommige aandringen op vast te houden aan een bepaalde volgorde voor ogenschijnlijk onbelangrijke objecten. Anderen te tellen of te herhalen bepaalde woorden of zinnen een specifiek aantal keren. Deze rituelen kunnen huiswerk en kwaliteiten van een kind beïnvloeden; bijvoorbeeld, kunnen sommige te lang duren beantwoorden van huiswerk of toetsvragen, een negatieve invloed op hun kwaliteiten.

Andere tekenen

Terwijl de ouders soms ontgaan hun kinderen manifesteren OCD rituelen, ze vaak herkennen hun effecten. Zo kunnen ze niet beseffen dat hun kind wordt handwashing overdreven totdat zij waarnemen onverklaarbare schrale handen en hoge waterrekening. Andere symptomen van OCD omvatten plotselinge leerjaar druppels, overmatig wissen en herschrijven en herhaaldelijk tracing dan woorden of letters op huiswerkopdrachten.