Wat zijn de tekenen en symptomen van lage rugpijn in de zwangerschap?

Wat zijn de tekenen en symptomen van lage rugpijn in de zwangerschap?

Lage rugpijn is een veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap --- volgens de American Pregnancy Association, tussen de 50 en 70 procent van de zwangere vrouwen ervaren. Er zijn verschillende tekenen, symptomen en oorzaken van de zwangerschap rugpijn, en weten het verschil tussen de typische pijn en iets meer serieus is cruciaal wanneer je een kind bij je hebt.

Lumbale pijn

Lumbale pijn wordt niet alleen gezien bij zwangere vrouwen, maar ook andere mensen, als goed. Vrouwen die slachtoffer zijn geworden van lumbale pijn vóór zijn meer risico op pijn tijdens de zwangerschap. Dit type pijn ontstaat rond de basis van de ruggengraat, op of net boven de taille. Het kan ook uitbreiden naar je benen.
Wees op uw hoede van staan ​​of zitten voor langere tijd, of het doen van zwaar tillen --- deze spanningen kan de pijn verergeren, en maken het erger naarmate de dag vordert.

Posterior bekkenpijn

Posterior bekkenpijn is zelfs vaker voor dan lumbale pijn en tast de billen en dijen. Het wordt veroorzaakt door lichamelijke activiteit zoals lopen, tillen, zitten en opstaan. Buig je heupen, zoals je zou doen bij het zitten op een computer en voorovergebogen over het toetsenbord, kan de pijn toenemen.

Tekenen van Dreigende Pain

Rugpijn komt met waarschuwingsborden, waarvan vele zijn gewoon te vinden in je eigen gedrag. Dat wil zeggen, het toezicht op de manier waarop je beweegt, slapen en zitten voordat het begint kan rugpijn te verminderen. Verhoog je voeten als je zitten en te rusten, en probeer niet te slapen op je rug --- plaats, slapen op uw linkerkant met een kussen onder je knieën.
Probeer niet meer dan om te buigen in de taille --- hurken te halen voorwerpen van de vloer. U kunt ook proberen het dragen van een ondersteunende riem of speciale brace om te helpen met het extra gewicht je bij je hebt.

Ernstige tekenen

Hoewel rugpijn komt vaak voor en meestal niet indicatief voor ernstige complicaties, kan het soms een waarschuwing zijn. Ongeveer 1 procent van de vrouwen ervaart ischias, een aandoening waarvoor je moet een arts te raadplegen. Als u een ernstige been- en rugpijn, met pijn dat zich uitstrekt tot uw voet met tintelingen en gevoelloosheid, loopt u het risico op ischias.
Doffe rugpijn kan vroeggeboorte duiden, en eventuele rugpijn die zich voordoet bij vaginale afscheiding of bloeden kan een teken zijn van een probleem te zijn. Raadpleeg uw arts onmiddellijk als u deze symptomen ervaart.