Wat zijn de tekenen en symptomen van bloed-gerelateerde MRSA?

Wat zijn de tekenen en symptomen van bloed-gerelateerde MRSA?

MRSA of methicilline-resistente Staphylococcus aureus of "stafylokokbesmetting," is een potentieel fatale bacteriële infecties die resistent is tegen veel antibiotica. Hoewel het komt het meest voor in ziekenhuizen, MRSA is een ernstige aandoening die onmiddellijke medische aandacht nodig heeft als de tekenen en symptomen beginnen te verschijnen.

Huid

MRSA-infecties beginnen meestal op de huid. Volgens de Mayo Clinic, MRSA begint met kleine rode bultjes die als puistjes verschijnen, insectenbeten of steenpuisten. Deze hobbels kunnen zeer mals en pijnlijk. Echter, de hobbels niet actueel voor zolang ze zeer diep in de huid zeer snel. Volgens MedlinePlus, is het gebruikelijk dat zij abscessed worden en vereisen drainage van de pus binnen. Het is belangrijk om MRSA te vangen in dit stadium, terwijl de bacteriën beperkt tot de huid nog niet verspreid in het lichaam en bloedbaan.

Dieper Infectie

Als de bacterie komt in de bloedbaan, zal de MRSA infectie andere symptomen dan rode bulten op de huid. Voorkomende symptomen zijn koude rillingen, pijn op de borst, hoesten, koorts en kortademigheid. Mensen met een MRSA-infectie ervaart ook spierpijn, vermoeidheid en andere griepachtige symptomen. Op dit punt, hospitalisatie noodzakelijk overleving van de bacteriën de huid doorgedrongen en gekregen in de bloedsomloop of de organen.

Potentieel

MRSA kan invloed hebben op de gewrichten, botten, hart, longen en bloed, volgens de Mayo Clinic. De symptomen zijn afhankelijk van welk lichaamsdeel is geïnfecteerd. Omdat MRSA begint meestal op de huid, is het belangrijk om in de gaten op welke huiduitslag of andere huid probleem houden. Als een puistje of een bug beet geïnfecteerd raakt, is er de mogelijkheid van een MRSA-infectie. Echter, het is belangrijk een arts spreken voordat behandeling met een antibioticum.