Wat zijn de symptomen van acute angst?

Wat zijn de symptomen van acute angst?

Acute angst is een psychiatrische aandoening die optreedt in 2 procent van de bevolking. Vrouwen hebben twee keer zoveel kans als mannen om te lijden aan deze aandoening. Het wordt gekenmerkt door een plotselinge en buitensporige angst gevolgd door een paniekaanval. Gedrag veranderingen in de individuele algemeen de paniekaanval. Hoewel elk geval anders kunnen acute angst worden gediagnosticeerd en behandeld door een verscheidenheid van manieren.

Feiten

Acute angst wordt gekenmerkt door paniekaanvallen die worden veroorzaakt als gevolg van plotselinge en overmatige angst. Tijdens een paniekaanval een persoon voelt een verlies van controle, bezwete, overmatig schudden, snelle ademhaling of hyperventilatie, duizeligheid, opvliegers, hartkloppingen en pijn op de borst. Sommige mensen beschrijven het als het gevoel als een hartaanval. Paniekaanvallen meestal gevolgd door gedragsveranderingen in het individu. Depressie, woede, emotionele gevoelloosheid, nachtmerries en flashbacks kunnen optreden. De persoon kan ook gemakkelijk worden opgeschrikt. Acute angststoornis verschijnt meestal bij kinderen en volwassenen vóór de leeftijd van 24; Maar elke leeftijdsgroep kan deze aandoening ervaren.

Oorzaken

Hoewel de exacte oorzaken van acute angst zijn niet bekend, hebben de onderzoekers ontdekt dat deze aandoening bestaat naast het algemeen bij mensen die lijden aan een paniekstoornis, alcoholisme of depressie. Vaak een persoon met acute angst ook één of meer fobieën, zoals sociale fobie of angst voor de dood. Allergieën voor voedsel, slechte voeding, stress en chemische onevenwichtigheden kunnen ook oorzaken van acute angst. Een persoon die een traumatische of angstaanjagende ervaring heeft geleden kan ook last hebben van acute angst. Mensen die gebruik maken van hallucinatie-inducerende geneesmiddelen of inslikken stimulerende middelen zoals koffie en tabak ook in gevaar zijn. Genetica speelt ook een rol bij acute angst zoals het is gevonden in de familie.

Symptomen

Symptomen van acute angststoornis worden geplaatst in vier groepen, fysieke, mentale, emotionele en perceptuele. Lichamelijke symptomen zijn ervaren ten minste vier of meer van de volgende: trillen, schudden, beven, snelle hartslag, hyperventilatie, duizeligheid, nervositeit, spierspanning, opvliegers, maagklachten, koude rillingen, koud zweet, rusteloosheid of pijn op de borst. Overmatige hoeveelheden van noradrenaline in het systeem te verhogen de hartslag en ademhaling, waardoor een paniekaanval. Psychische symptomen zijn gevoelens van angst en extreme angst, verlies van controle, verwarrende interne of externe dialoog met zichzelf, verwarring en paranoia. Emotionele symptomen zijn veranderingen in het gedrag zoals overmatig huilen, woede, depressie, flashbacks en nachtmerries. Veel mensen met acute angst ervaring perceptuele symptomen zoals tijd vertragen of versnellen, tunnelvisie of het gevoel alsof ze in een droom-achtige toestand.

Diagnose

Artsen hebben verschillende tests om te bepalen of een patiënt lijdt aan acute angst of andere vorm van angst. Eerst uitsluiten zij uit fysieke condities die de bron van de symptomen, zoals hartproblemen of astma, die soortgelijke symptomen van een paniekaanval zijn. Andere symptomen, zoals hoeveelheid en de ernst van paniekaanvallen, tijdsduur van gedragsveranderingen na een paniekaanval en de lengte van de tijd van angst voor terugkerende paniekaanvallen na het ervaren van één zijn allemaal in aanmerking genomen bij de diagnose van acute angst. Zodra een diagnose is gesteld een behandelplan kan worden ingevoerd.

Behandeling

De behandeling bestaat uit hetzij psychotherapie of medicatie, of beide. Dieet veranderingen kunnen ook worden voorgeschreven, zoals het vermijden van geraffineerde suiker, witte bloem en voedingsmiddelen met een hoog koolhydraten, zodat de bloedsuikerspiegel van de patiënt niet wild fluctueren. Het toevoegen van de oefening is gunstig voor mensen met acute angst, omdat de chemische stoffen die vrijkomen in het lichaam tijdens de oefening helpen om de stemming te stabiliseren. Ontspanning technieken zijn ook gunstig voor patiënten om zelf-kalmerende leren in tijden van stress. Met de juiste behandeling is het mogelijk voor een patiënt van de acute angst succesvol beheersen.