Wat zijn de oorzaken vermoeidheid na het eten van een maaltijd?

Wat zijn de oorzaken vermoeidheid na het eten van een maaltijd?

Spijsvertering is een proces dat extra bloedtoevoer naar de maag en het spijsverteringskanaal, waardoor er minder bloedtoevoer beschikbaar voor de hersenen vereist. Het is dus normaal te voelen een beetje moe voor een uur of zo nadat u een maaltijd te eten, maar extreme vermoeidheid na het eten wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een niet-gediagnosticeerde gezondheidsprobleem. Er zijn verschillende gezondheidsproblemen die vermoeidheid kan veroorzaken na het eten dat medische hulp kon vragen.

Coeliakie

Coeliakie is een storing van het immuunsysteem met betrekking tot de vertering van gluten, die het immuunsysteem om de bekleding van de maag vallen na het eten gluten veroorzaakt. Gediagnosticeerde coeliakie kan levensbedreigend zijn, dus het is belangrijk om een ​​arts te raadplegen als u symptomen na het eten van gluten. De beste manier om coeliakie te behandelen is om gluten te elimineren uit je dieet. Er zijn veel glutenvrije producten te koop, zoals glutenvrij meel en granen voor het maken van brood en koekjes. Omdat veel bewerkte voedingsmiddelen bevatten gluten moet u waakzaam zijn bij het controleren van de labels van producten voordat je ze koopt.

Suikerziekte

Lusteloosheid en vermoeidheid na het eten is een veel voorkomend symptoom van diabetes en zelfs medicinale diabetici kunnen last hebben van vermoeidheid na het eten als de medicatie niveaus zijn niet correct. Diabetici moeten letten op wat ze eten, omdat een hoge bloedsuikerspiegel kan het gevolg zijn van het eten van koolhydraten, waardoor vermoeidheid en gebrek aan energie na het eten. Het consumeren van kleinere maaltijden en eten vaker vaak corrigeert dit symptoom, maar medicatie niveaus moeten ook worden gecontroleerd door uw arts regelmatig. Na een streng dieet is ook belangrijk, het kiezen van een laag koolhydraat voeding, mager vlees, magere of magere zuivelproducten en met veel vers fruit en een lage zetmeel groenten in uw dieet. Probeer om verwerkte voedingsmiddelen die vaak verborgen suikers bevatten te vermijden.

Fast Food

Fastfood kan ook leiden tot vermoeidheid na zelfs het eten bij gezonde mensen zonder allergieën of gezondheidsproblemen. Dit komt omdat fastfood geraffineerde suiker en bloem en verzadigde vetten bevatten vaak. Verzadigde vetten zijn moeilijk voor het lichaam te verwerken en vereisen grote hoeveelheden bloed en zuurstof te verteren. Dit veroorzaakt vermoeidheid bij veel mensen de rest van het lichaam wordt beroofd van bloed en zuurstof terwijl de maag verwerkt de verzadigde vetten. Geraffineerde suikers zijn ook gevonden in hoge concentraties in het bloed na het eten van veel fastfood.

Voedsel Dat Oorzaken Opgeblazen gevoel

Een opgeblazen gevoel na het eten kan vaak leiden tot een gevoel van vermoeidheid en zwakte van de spieren. Opzwellen kan worden veroorzaakt door Candida, boven groei in de darm, intestinale parasieten, ziekte van Crohn, ulceratieve colitis, evenals vele andere gemeenschappelijke voedselallergieën. Voedingsmiddelen die vaak een opgeblazen gevoel veroorzaken omvatten raffinose, een suiker die in kool, bonen en spruitjes; koken, maar vermindert het opgeblazen gevoel effect van raffinose. Tarwe veroorzaakt ook een opgeblazen gevoel vooral wanneer mensen hebben een allergie voor tarwe en gluten. Peulvruchten kunnen ook een opgeblazen gevoel veroorzaken, want ze zijn een combinatie van zetmeel en eiwit.