Wat zijn de oorzaken van vitamine K laten vallen?

Wat zijn de oorzaken van vitamine K laten vallen?

Vitamine K is een in vet oplosbare vitamine die cruciaal is voor bloedstolling. Zonder dat, bloedstolling aandoeningen en ernstige problemen ontstaan. Hoewel je lichaam kan worden opgeslagen, niet veel is toegankelijk, tenzij je voldoende hoeveelheden in je dieet. Veel voedingsmiddelen hebben kleine hoeveelheden vitamine K, maar de beste bronnen groene groenten, zoals sla en kool. Je krijgt het ook uit oliën, met soja met het meest. Bepaalde medische aandoeningen, een slechte voeding, medicijnen en andere zaken zijn verantwoordelijk voor vitamine K te laten vallen.

Vitamine K Levels

Normaliter is een volwassene een plasma vitamine K bereik tussen 0,2-3,2 ng / ml per dag, volgens de website Vitamin Basics. Bij deze niveaus dalen tot onder 0,5, dan is de bloedstolling mogelijk niet goed functioneren. Toch, vitamine K niveaus fluctueren afhankelijk van wat je eet, dus levels zijn moeilijk vast te stellen. Mannetjes moeten ongeveer 80 mg per dag te consumeren, terwijl vrouwen moeten 65 mg. Een pasgeboren moet 5 mg per dag.

Voorwaarden

Bepaalde medische aandoeningen bemoeilijken vitamine K ontstaan ​​door slechte absorptie behouden. Sommige van deze omvatten ziekten van de lever en galblaas, en coeliakie ziekte van Crohn. Iemand die heeft geleden derdegraads brandwonden kan ook nog een lage vitamine K-niveau. Degenen die interne bloeden voor een medische aandoening of door trauma ook een snelle daling ervaren. Personen die maag verwijdering procedures voor gewichtsverlies hebben gehad misschien een lagere vitamine K-niveau dat moet worden gecontroleerd hebben.

Onvoldoende Dieet

Het is moeilijk om een ​​vitamine K-deficiëntie omdat voedingsmiddelen zoals melk en vitamine K. Baby's worden geboren met lage niveaus en ernstige complicaties kunnen ontstaan ​​als een laag niveau daalt verder. Als u ondervoed bent, een alcoholist of een eetstoornis, zoals boulimia, kan uw vitamine K-niveau laag. Voedingsmiddelen die Olestra bevatten, kunnen interfereren met vitamine K-absorptie. Eet veel groene en gele groenten om een ​​tekort te voorkomen. Ook een arts te raadplegen voordat u eet teveel vitamine K voedsel of het nemen van supplementen.

Medicijnen

Sommige antibiotica kan afbreken het lichaam van vitamine K. Cephelosporons is een bepaalde klasse van antibiotica die kunnen leiden tot vitamine K levels te laten vallen. Dilantin is een drug genomen door degenen die aanvallen of epilepsie dat ook ravage aanricht op vitamine K niveaus. Dus kan Coumadin, die vaak wordt genomen om het bloed te verdunnen. Zelfs het nemen van antacida vaak kan bijdragen aan maag problemen en vitamine absorptie problemen na verloop van tijd. Raadpleeg een arts over de medicijnen die u gebruikt om te zien of ze kunnen worden waardoor de vitamine probleem of hij ze kan worden gewijzigd.