Wat zijn de oorzaken van HCG Lab Elevation?

Humaan choriongonadotrofine (hCG) is een hormoon dat vrijkomt door de placenta tijdens de zwangerschap. Zwangerschap zijn bedoeld om de aanwezigheid van hCG een positieve reactie registreren. Zwangerschap is de meest waarschijnlijke oorzaak van hCG lab verhogingen, maar er zijn andere aandoeningen die verhoogde hCG-niveaus veroorzaken.

Soorten

Ziekten die verhoogde niveaus van hCG in de urine of het bloed van vrouwen kunnen veroorzaken omvatten eierstok-, long-, maag- en borstkanker.

Waarschuwing

Lab fouten of een storing in de zwangerschapstest kan ook leiden tot een vals positief op hCG lab tests. Wanneer er sprake is dat de test verkeerd zou kunnen zijn, dient te worden herhaald. Bij twijfel, de meest grondige methode is om zowel bloed- en urinetesten gebruiken om te bewijzen of te weerleggen verhoogde hCG-niveaus.

Overwegingen

Vruchtbaarheid behandeling bestaat vaak gebruik van een "trigger" shot van hCG om de vrijlating van een ei bevorderen. Het duurt maximaal twee weken voor het hCG-niveaus dalen tot een niveau dat niet op te sporen door het lab of zwangerschapstests.

Effecten

Zwangerschapsduur trofoblastziekte (GTD) ontstaat uit trofoblast cellen in de baarmoeder, met of zonder normaal ontwikkelende foetus en kan verhoogde hCG-spiegels.

Mensen

Testis, maag- of longkanker bij mannen zou hCG niveaus die detecteerbaar zijn via een laboratoriumtest te produceren.