Wat zijn de oorzaken Haarverlies bij vrouwen?

Wat zijn de oorzaken Haarverlies bij vrouwen?

Haaruitval is vaak makkelijker te herkennen bij mannen dan bij vrouwen, maar veel vrouwen last van haaruitval op enig moment in hun leven. Volgens familydoctor.org, de normale cyclus van haargroei duurt 2-6 jaar en sommige haaruitval is normaal. Maar een dramatische en abnormaal haarverlies gewoonlijk een bijproduct van hormonale veranderingen, medische behandelingen, slechte voeding of infecties.

Post-zwangerschap

Tijdens de zwangerschap hebben vrouwen een hoog hormonen die behoud van haar dat normaal zou uitvallen leiden; Daarom zijn de meeste zwangere vrouwen hebben een dikkere haardos dan vóór de zwangerschap deed. Meestal ongeveer drie tot vier maanden na de bevalling, vrouwen beginnen te meer haar verliest dan normaal. Dit gebeurt omdat de pre-zwangerschapshormoon terug en de normale cyclus van haaruitval en groei opnieuw begint, volgens familydoctor.org.

Birth Control Pills

De anticonceptiepil, zoals zwangerschap, veranderen de hormonen in het lichaam van een vrouw. Volgens de Mayo Clinic, zowel het nemen en het stopzetten van het gebruik van de anticonceptiepil kan haaruitval veroorzaken. Vrouwen die er vatbaar voor haarverlies kan zien haaruitval ofwel direct na het starten van een pil of kort na het stoppen met het gebruik ervan.

Medische behandelingen

Wanneer een vrouw ondergaat chemotherapie of bestraling om het lichaam snel delende kankercellen te bestrijden, andere cellen --- ook in haarzakjes --- beïnvloed, volgens Americanhairloss.org. Haaruitval van chemotherapie vaak voorkomt niet alleen op de hoofdhuid, maar ook op en boven de ogen (wenkbrauwen en wimpers) en de oksels. Veel vrouwen zijn zelfbewust over dit totale haaruitval en ervoor kiezen om hun hoofd met sjaals en pruiken te dekken tijdens de behandeling van kanker.

Infecties

Infecties veroorzaken vaak haaruitval. Specifiek, schimmelinfecties van de hoofdhuid, zoals ringworm, kan bijdragen aan haaruitval. De meeste infecties zijn gemakkelijk te behandelen, en het haar groeit snel terug na de behandeling. Over-the-counter schimmeldodende actuele behandelingen vaak opruimen schimmelinfecties binnen een paar dagen.

Slechte voeding

Verkrijgen van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen essentieel voor veel verschillende functies van het lichaam. Haarverlies wordt vaak geassocieerd met slechte voeding. Wanneer het lichaam niet de juiste hoeveelheid eiwit of ijzer ontvangen, kan haaruitval optreden, volgens de Mayo Clinic. Ook, crash diëten en eetstoornissen, zoals anorexia, kan leiden tot haaruitval. Het eten van een goed uitgebalanceerd dieet en het nemen van vitamine supplementen kan u helpen bij het voorkomen van haaruitval.