Wat zijn de gezondheidsvoordelen van zonnebloempitten?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van zonnebloempitten?

Zonnebloempitten zijn zonnebloempitten na een proces dat het zaad romp verwijdert, waardoor de innerlijke, voedselrijke kernel. Eeuwenlang hebben zonnebloempitten zijn verbruikt als een kruidenmiddel, met gezondheidsbevorderende eigenschappen toe te schrijven aan hun vitaminen, mineralen en andere nutriënten. Zonnebloempitten kan rauw of geroosterd worden genoten, op hun eigen, of gestrooid op salades of ontbijtgranen.

Antioxidanten

Zonnebloempitten zijn een rijke bron van vitamine E, een krachtige antioxidant die een rol spelen in de gezondheid van de slijmvliezen en de huid speelt bij het beschermen van de cellen tegen beschadiging door vrije radicalen. A 1 oz. portie rauwe zonnebloempitten verschaft 11.34 mg vitamine E, meer dan 110 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde. Zonnebloempitten bevatten ook de polyfenolverbindingen chlorgenic, chininezuur en cafeïne zuren die antioxidant eigenschappen bezitten.

Cardiovascular Health

Arginine, een essentieel aminozuur gevonden in overvloed in zonnebloempitten. Arginine speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van de cardiovasculaire gezondheid door het versterken van de bloedvaten en slagaders. Beatine of vitamine B1, in zonnebloempitten draagt ​​het risico van veneuze of arteriële trombose en coronaire ziektes door remmen van de productie van homocysteïne, een schadelijke zwavelzuur aminozuur. Essentiële vetzuren, of "goede vetten" in zonnebloempitten helpen bevorderen optimale cardiovasculaire gezondheid spelen.

Cholesterol

Zonnebloempitten bevatten fytosterolen, natuurlijke chemische stoffen met een vergelijkbare chemische structuur aan cholesterol. Fytosterolen helpen de absorptie van cholesterol en als zodanig, helpen het cholesterolgehalte. De essentiële vetzuren in zonnebloempitten bevatten ook hoge niveaus van HDL --- gezonde cholesterol die bestrijden schadelijke LDL niveaus helpt. Niacine, een B-vitamine gevonden in zonnebloempitten, speelt ook een rol bij het verminderen LDL cholesterol.

Andere gezondheidsvoordelen

De essentiële mineralen calcium, ijzer, mangaan, zink, magnesium en selenium zijn allemaal in zonnebloempitten, waardoor botmineralisatie, rode bloedcellen, hormonen productie en enzymsynthese onder andere gezondheidsvoordelen optimaliseren.