Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Banana Bread?

Banaan brood kan worden gebakken op veel verschillende manieren, en sommige mensen hebben hun eigen favoriete recepten. De gemeenschappelijke bestanddeel in elk bananenbrood recept is natuurlijk, bananen, die verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Elke favoriete banaan brood recept kan enigszins aangepast door gooien in een paar extra gezonde ingrediƫnten, zoals tarwekiemen, gemalen lijnzaad, volkoren granen en gehakte noten.

Bananen

Bananen zitten vol met kalium. Een middelgrote banaan bevat meestal meer dan 450 mg. Omdat kalium helpt om de negatieve effecten van natrium tegen te gaan, kunnen mensen die een hoge bloeddruk te vinden bananen bijzonder behulpzaam. Bananen kunnen ook bijdragen aan de versterking botten, beschermen tegen atherosclerose, ondersteunen gezondheid van het oog, regelt de spijsvertering, en afweren zweren door de bescherming van het slijmvlies van de maag van zuren. Het eten van bananen op een regelmatige basis kan ook helpen bij het verlagen van het risico van het ontwikkelen van een nierziekte.

Wheat Germ

Probeer het toevoegen van een paar eetlepels tarwekiemen om uw banaan brood recept. Tarwekiemen, gevonden in tarwe kernels, is rijk aan voedingsstoffen zoals zink, thiamine, fosfor, co-enzym Q10, pantotheenzuur, magnesium en vitamine E. Al deze voedingsstoffen kan helpen om het immuunsysteem, metaboliseren energie, houden botten en tanden gezondheid alsmede de gezonde functie van het hart en de spieren, het zenuwstelsel en de bloedsomloop bevorderen. Tarwekiemen kan ook helpen bij het verlagen van uw cholesterolgehalte en onderhouden van een gezonde spijsvertering, want het is rijk aan vezels.

Lijnzaad

Vermalen wat lijnzaad en voeg een paar eetlepels om uw banaan brood beslag. Het eten van lijnzaad zonder slijpen het zal je beroven van haar waardevolle voedingsstoffen, waaronder hoog vezelgehalte en essentiƫle vetzuren, zoals alfa-linoleenzuur (ALA) en omega-3 vetzuren. Deze kunnen bijdragen aan ontsteking en ontstekingsaandoeningen zoals hartziekten en artritis te verlichten. De vezels in lijnzaad kan helpen mensen met een hoog cholesterolgehalte. Lijnzaad bevat tevens lignanen, stoffen die kunnen helpen afweren kanker. Echter, als je op enige medicatie, neem uw geneesmiddel op een ander tijdstip dan het eten van lijnzaad, zoals lijnzaad de absorptie van geneesmiddelen en andere supplementen kan afnemen.

Volle granen

Probeer het gebruik van een mix van hele granen en witte bloem om banaan brood te maken. Volle granen zoals haver, gerst, gierst en tarwemeel, kan het lichaam met vezel cholesterolgehalte. Deze korrels hebben ook complexe koolhydraten, die kan bijdragen tot het behoud van uw bloedsuikerspiegel op een stabiel niveau. Hele korrels zijn een bron van selenium, kalium en magnesium. Deze voedingsstoffen kunnen je immuunsysteem te ondersteunen, onderhouden gezondheid van de cellen, stimuleren gezondheid van het hart en de bloeddruk onder controle.

Noten

Hak een handvol walnoten, pecannoten of andere noten te mengen in uw banaan brood recept. Noten smaken goed, en hebben gezonde vezels en onverzadigde vetten, die kan helpen bij het verlagen van uw cholesterol. Ze hebben ook omega-3 vetzuren, die een goede gezondheid van het hart te bevorderen. Het L-arginine in noten kunnen de gezondheid van de vaatwanden te ondersteunen en het risico van bloedstolsels. Noten zijn ook een bron van vitamine E, een anti-oxidant die je cellen beschermt tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.