Wat zijn de gevaren van Polident?

Wat zijn de gevaren van Polident?

Volgens The Online Centrum voor kunstgebitten en implantaten, ongeveer 36 miljoen mensen in de Verenigde Staten dragen kunstgebit. Terwijl wordt geschat dat de helft kunstgebit in de USA zijn radioactieve (vanwege het uranium voorkomen de prothese wordt weergegeven groen in een bepaald licht), het gevaar van prothesen komt eigenlijk van de topische crème gebruikt hen. Prothese crème fabrikanten zoals Polident gebruiken zink in de bestanddelen van de crème en wanneer ze worden ingenomen, kan zink grote schade aanrichten in het lichaam.

Zenuw en Brain Disorders

Polident zink bevat, en omdat het product wordt gedragen in de mond, veroorzaakt een deel van die zink worden opgenomen in het lichaam. Wanneer kunstgebit niet zo goed passen, meer van de Polident crème nodig is en daarom wordt meer zink ingenomen. Te veel zink in het lichaam kan leiden tot toxische effecten, zoals zenuwaandoeningen en neurologische problemen.

Intestinale Distress

Wanneer prothese crèmes worden ingeslikt met voedsel, water of algemene dagelijkse speeksel, kunnen ze leiden tot darmklachten. Het zink in de crèmes irriteert de maag, wat leidt tot kleine problemen zoals maagkrampen en misselijkheid, tot grote dagelijkse verstoring zoals braken en diarree.

Whole-Body Effects

Het zink in Polident kan leiden tot effecten uitstraalt door het hele lichaam, variërend van het milde (metaalachtige smaak in de mond) op de desastreuze (urineretentie, beslag). Te veel zink in het lichaam heeft geleid tot kunstgebit lijden aan geelzucht, koorts, pijn in de gewrichten en het ervaren van een lage bloeddruk.