Wat zijn de functies van de alvleesklier en de twaalfvingerige darm?

De pancreas en duodenum zijn structuren in het spijsverteringsstelsel van het menselijk lichaam. Ze zijn met elkaar verbonden en werken samen om de spijsvertering.

Alvleesklier

De alvleesklier ligt achter de maag en verbindt het duodenum twee pancreaticus. De alvleesklier is ongeveer vijf centimeter lang en een centimeter breed.

Alvleesklier Functie

De alvleesklier meestal functioneert als een endocriene klier. Deze klier produceert spijsverteringsenzymen genoemd alvleesklier sappen. Er is ook een klein aantal cellen in de alvleesklier bekend als eilandjes van Langerhans. De eilandjes van Langerhans afscheiden hormonen insuline, glucagon en somatostatine.

Twaalfvingerige darm

Het duodenum is eigenlijk het kortste gedeelte van de dunne darm. Vormen van een C-vormige curve Deze structuur kanalen die vanuit de lever, galblaas en pancreas.

Twaalfvingerige darm Functie

Het duodenum ontvangt gedeeltelijk verteerd voedsel uit de maag en blijft de spijsvertering. Darmsap van de dunne darm en afscheiding uit de pancreas, lever en galblaas steun in dit proces.

Alvleesklier en twaalfvingerige darm ziekte

Alvleesklier kanker is een ziekte die zowel de alvleesklier en twaalfvingerige darm beïnvloeden. Alvleesklierkanker soms groeit in of drukt op de twaalfvingerige darm.