Wat zijn de eerste tekenen van darmkanker?

Darmkanker is een ernstige medische aandoening die ongeveer 112.000 nieuwe patiënten per jaar treft. Deze bijzondere kanker richt de dikke darm, en de meeste gevallen beginnen als kleine kankerachtige gezwellen genoemd poliepen. Dus artsen vaak operatief verwijderen darmpoliepen, die uw kansen op het ontwikkelen van darmkanker kan verminderen. Omdat de vroege symptomen van darmkanker kunnen nabootsen andere gastro-intestinale omstandigheden sommige gevallen niet gediagnosticeerd tot de ziekte vordert. Echter, de sleutel tot het overleven van darmkanker is het herkennen van de eerste tekenen en de medische behandeling.

Verandering in de stoelgang gewoonten

Een van de eerste tekenen van darmkanker is een verandering in de stoelgang. Je mag aanhoudende diarree of constipatie die niet reageren op behandeling thuis te ontwikkelen. Natuurlijk kunnen deze symptomen wijzen op een minder ernstige ziekten zoals de ziekte van Crohn of prikkelbare darmsyndroom. Als veranderingen in de stoelgang langer dan twee weken, een bezoek aan een arts.

Bloed in de ontlasting

Bloederige ontlasting kan aambeien, een gemeenschappelijke niet-levensbedreigende aandoening betekenen. Of het kan een vroeg teken van darmkanker zijn. Rectale bloeden kan verschijnen als fel rode strepen op het wc-papier, of ontlasting kan donker en teerachtige verschijnen. Meld eventuele rectale bloeden onmiddellijk een arts.

Buikklachten

Vaak de enige symptomen van de vroege darmkanker buikklachten. Patiënten kunnen omgaan met hardnekkige opgeblazen gevoel, dat niet verbetert met medicijnen of na het legen van de darm. Bovendien kan intense abdominale kramp, lagere bekken druk en misselijkheid tijdens de vroege stadia van darmkanker.

Bloedarmoede

In sommige gevallen kan colonkanker patiënten geen fysieke veranderingen met het lichaam te detecteren. Echter, kan een routine bloedonderzoek een laag bloedbeeld, die interne bloeden betekent tonen. Dit is een vroeg teken van darmkanker. Na een grondig onderzoek en een reeks tests uit te sluiten verschillende medische aandoeningen, kan de arts de patiënt met darmkanker te diagnosticeren.

Diagnostische test

Omdat de eerste tekenen van darmkanker andere ziekten kunnen nabootsen, artsen een reeks diagnostische tests om een ​​nauwkeurige diagnose te maken. Na evaluatie van de symptomen van een patiënt, artsen meestal vragen om een ​​bloedonderzoek, ontlasting en colonoscopie. Op basis van de resultaten kunnen artsen bepalen of een patiënt darmkanker of andere gastrointestinale aandoening.