Wat zijn de behandelingen voor Waterberging in het lichaam?

Wat zijn de behandelingen voor Waterberging in het lichaam?

Het lekken van vloeistof uit capillairen in het omringende weefsel veroorzaakt waterretentie, of oedeem in het lichaam. Volgens de Mayo Clinic, voorkomende redenen voor het vasthouden van water behoren gebrek aan beweging (zit aan de computer de hele dag), de inname van te veel zout, zwangerschap of het zijn premenstrueel. Bepaalde medicijnen veroorzaken het vasthouden van water, evenals ernstige gezondheidsproblemen, zoals nierziekte, cirrose van de lever, congestief hartfalen en chronische veneuze insufficiƫntie (CVI). Zodra deze ernstige aandoeningen zijn uitgesloten, zijn er zowel arts aanbevolen en zelfzorg behandelingen om de aandoening te verlichten.

Beperk de inname van zout

Overmatig gebruik van zout kan veroorzaken of verergeren, het vasthouden van water, hoge bloeddruk, de vorming van nierstenen en andere medische aandoeningen. De Mayo Clinic suggereert inname van niet meer dan 2500 mg natrium per dag, en slechts 1.500 mg per dag als u een "hoge bloeddruk, nierziekte of diabetes, je zwart bent., Of ben je van middelbare leeftijd of ouder" Begint te controleren of het zoutgehalte van uw dieet en leren hoe effectief te meten.

Diureticum Drugs

Zodra een medische professional oedeem is gediagnosticeerd, kan ze diuretica voorschrijven zoals furosemide, spironolacton of een van de thiaziden de aandoening. Diureticum drugs combat vasthouden van water door het stimuleren van de nieren om urine te produceren.

Doctor Aanbevolen Self Care

Uw arts kan een aantal veranderingen in levensstijl en een vermindering van de zoutconsumptie dieet adviseren. Hij kan voorstellen het bewegen van je lichaam regelmatig als je een zittend werk om vochtophoping in de benen, enkels en voeten te voorkomen; het uitvoeren van bepaalde oefeningen om vochtophoping tegen te gaan; zachtjes masseren het getroffen deel aan de circulatie van de vloeistoffen in de richting van het hart aan te moedigen; en verhogen de aangetaste ledemaat minstens 30 minuten drie of vier keer per dag. Hij kan een compressie kledingstuk aan de opbouw van vocht in ledematen voorkomen voorschrijven.