Wat zijn de behandelingen voor Lumbosacrale Spondylosis?

Wat zijn de behandelingen voor Lumbosacrale Spondylosis?

Lumbosacrale sponylosis is ook bekend als spinale artrose en is een degeneratieve aandoening. Spondylose is vaak te wijten aan het ouder worden en komt het meest voor bij mensen boven de 40 jaar. Lumbosacrale sponlylosis kan functieverlies in de ruggengraat veroorzaken en beïnvloedt de lage rug van de wervelkolom, waarbij het lumbale gebied en het heiligbeen bevestigen. Dit kan leiden tot pijn in de rug die chronisch kan worden veroorzaakt.

Fysiotherapie

In de vroege stadia van de lumbosacrale spondylose, kan fysiotherapie worden voorgeschreven voor de verlichting van de pijn en om uw range-of-motion verhogen. Tijdens de fysiotherapeutische behandeling u kan worden onderwezen oefeningen om je paravertebrale (rug) spieren en abdominale (buik) spieren te versterken. Oefening helpt om kracht op te bouwen, verhoogt range-of-motion en verhoogt de flexibiliteit. Fysieke therapeuten ook modaliteiten zoals warmte, ultrageluid en elektrische stimulatie van de pijn en spierkrampen geassocieerd met degeneratieve aandoeningen zoals spondylosis verminderen. Uw fysiotherapeut zal u helpen met veranderingen in levensstijl die u zullen helpen om een ​​gezonde rug.

Medicatie en orthesen

Volgens Spineuniverse.com, ongeveer 75 procent van de mensen met lumbosacrale spondylose hun conditie te beheren zonder operatie. In de acute fase, kunnen medicijnen zoals NSAID's (niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen) worden voorgeschreven samen met pijnstillers en spierverslappers. Dit kan helpen om de pijn en ontsteking geassocieerd met lumbosacrale spondylosis verminderen. Een brace, ook bekend als een orthese, kan helpen de belasting van het lumbosacrale gebied verminderen en helpen stabiliseren van de wervelkolom.

Chirurgie

Chirurgie wordt niet vaak gebruikt bij de behandeling van lumbosacrale sponsylosis, staten Spineuniverse.com. De meeste mensen reageren op niet-chirurgische behandelingen en veranderingen in levensstijl. Als u lijdt aan deze aandoening en de ervaring van andere symptomen zoals blaas of darm problemen als gevolg van spondylose, kunt u een kandidaat voor een operatie.

Een orthopedisch chirurg zal u onderzoeken en factoren zoals uw gezondheid en de ernst van uw wervelkolom stoornis in overweging alvorens te bepalen of een operatie noodzakelijk is. Als u last heeft van lumbosacrale spondylose, is het belangrijk om een ​​gezond gewicht te behouden, volgt het oefenprogramma door uw arts of therapeut en activiteiten, zoals zwaar tillen of uw toestand kan verergeren te vermijden.