Wat zijn de behandelingen voor folliculairschildkliercarcinoom zonder Chirurgie?

Folliculairschildkliercarcinoom treft vrouwen vaker dan mannen en meestal wordt gediagnosticeerd na de leeftijd van 40 jaar Artsen sterk chirurgie moedigen als behandeling, maar sommige andere beperkte opties zijn beschikbaar.

Significantie

Folliculairschildkliercarcinoom groeit in de folliculaire cellen van de schildklier en is de tweede meest voorkomende vorm van de ziekte, goed voor ongeveer 15 procent van alle gevallen.

Identificatie

De behandelingen voor folliculaire schildklierkanker zonder chirurgie zijn dezelfde als die voor andere vormen van schildkliercarcinoom. Niet-invasieve opties zijn beperkt, en artsen overwegen chirurgische verwijdering de beste optie. "Chirurgie is de behandeling van keuze," volgens de National Cancer Institute.

Behandelingen

Sommige niet-operatieve behandelingen bestaan. Radioactief jodium wordt oraal ingenomen en gebruikt om kankercellen schildklier cellen in de klier zelf als elders verspreiden doden. De hormoonvervangende medicatie levothyroxine minimaliseert productie van hormonen die de groei van kankercellen bevorderen.

Straling

Chemotherapie is een optie voor degenen die getroffen zijn door gemuteerde schildklier cellen. Bovendien, uitwendige bestraling maakt gebruik van een machine aan straling richten op het lichaam. "Externe radiotherapie wordt vooral gebruikt om mensen met vergevorderde schildklierkanker die niet reageert op radioactief jodium therapie te behandelen", aldus De overlevenden van schildklierkanker Association.

Ontwikkelingen

Alcohol ablatie is een nieuwe techniek die chirurgie en voordelen mensen niet vereisen schildkliertumoren bestand tegen radioactief jodium therapie. "Artsen gebruiken de behandeling vooral voor patiƫnten met beperkte herhaling in de nek, ofwel lymfeklieren of schildklier bed," volgens de Mayo Clinic.