Wat zijn de behandelingen voor fase IV Borstkanker?

Fase IV borstkanker betekent borstkanker die metastase, buiten de borst naar verschillende gebieden van het lichaam. De longen, lever en botten voorkomende plaatsen van borstkanker metastasen. De behandeling is afhankelijk van of de kanker hormoon ontvankelijk, de plaats van de metastasen en de individuele patiënt. Deze behandelingen zal uw leven niet redden, maar ze kunnen de lengte en de kwaliteit van het leven te verlengen.

Hormoontherapie

Hormoon ontvankelijke borstkanker is afhankelijk van oestrogeen om te groeien en te bloeien. Oestrogeen blokkers vertragen of stoppen van de groei en verspreiding van kanker. Tamoxifen is de meest voorgeschreven oestrogeen blocker. Het is genomen in pilvorm, en in de meeste gevallen kunnen worden genomen zolang de kanker op de behandeling reageert.

Gerichte Therapie

Andere gerichte therapieën ontworpen te vertragen of stoppen van de groei van kankercellen door te interfereren met andere essentiële componenten, naast oestrogeen, dat de kanker nodig heeft om te overleven en te groeien. Bevacizumab, bijvoorbeeld, blokkeert de bloedtoevoer naar de kankercellen. Trastuzumab blokkeert HER-2 positieve kankercellen groeien.

Chemotherapie en straling

Chemotherapie en bestraling kunnen ook worden toegediend om de groei van kankercellen te stoppen en / of vertragen van de verspreiding van de kanker. Straling kan worden toegepast om alleen de borsten of op andere gebieden van uitzaaiingen op de kankercellen in andere delen van het lichaam doden. Chemotherapie is gewoonlijk systemisch - het gaat door het hele lichaam om kankercellen te doden. Chemotherapie kan intraveneus worden toegediend (via een naald in de ader) of in pilvorm.