Wat te verwachten bij een psychologische evaluatie voor Mensen met een Handicap

Wat te verwachten bij een psychologische evaluatie voor Mensen met een Handicap

Een psychologische evaluatie wordt uitgevoerd wanneer een persoon die lijdt aan een psychische aandoening, chronische depressie, angststoornissen of leerstoornissen niet kunnen werken en moet een aanvraag voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Hoewel eerlijkheid is essentieel tijdens het onderzoek, met onbekende strenge tests ondergaan, kunnen ertoe leiden dat u angst en nervositeit voordat je zelfs aankomen op het kantoor van de dokter. Wetende wat te verwachten zal je angsten weg te nemen en houden u kalm.

Geschiedenis

U wordt gevraagd veel vragen met betrekking tot uw persoonlijke geschiedenis. Familiale voorgeschiedenis van psychische aandoeningen of verstandelijke handicap zal worden besproken, evenals uw educatieve en werkervaring. U mag geen verleden strafblad, psychische problemen en drugsmisbruik onthullen. Uw arts zal schrijven een gedetailleerde medische voorgeschiedenis, waaronder een diagnose van uw handicap en specifieke gevallen van een bijzondere waardevermindering, zoals angstaanvallen, geheugenverlies, ongewone vijandigheid of momenten van verwarring.

Actueel weerbericht

Je moet vragen over uw dagelijkse leven te beantwoorden. Dit omvat uw huidige medicatie en eventuele drugs of alcohol gebruik. Uw arts zal vragen over de woonsituatie en of u kunt winkelen, koken, schoonmaken, rekeningen te betalen en een goede hygiëne zelfstandig en effectief te handhaven. U kunt ook vragen stellen over de huidige werkomstandigheden beantwoorden en of u kunt komen op het werk op tijd, te bereiken werk-gerelateerde taken en goed werken met andere mensen. Sociale factoren, zoals hoe je je gedraagt ​​in een bibliotheek of op het openbaar vervoer, zal ook worden overwogen.

Testen

Mensen met een verstandelijke handicap en andere intellectuele problemen kunnen IQ-testen nodig. De arts kan u vragen elementaire optellen en aftrekken vragen, of de arts kan u vragen om te beginnen bij 100 en tel achteruit door zeven. De arts kan je geheugen te testen door het stellen van je vragen als wat je voor Kerstmis vorig jaar of wat je afgelopen vrijdag deed. De arts kan u vragen naar bestand index kaarten, demonteren en weer voorwerpen en zoek geen telefoonnummers op uw vermogen om te werken te testen. Afhankelijk van uw handicap, kan de arts ook bieden u Rorschach tests en andere psychologische, intellectuele en fysieke tests.

Personality Assessment

De examinator zal uw persoonlijkheidskenmerken te beoordelen, samen met uw houding en hoogte tijdens de evaluatie. De examinator zal toelichting op de vraag of je depressief, angstig, gefrustreerd, vijandige, of ontspannen en gelukkig tijdens het testen geworden nemen.