Wat te doen voor een steekwond Slachtoffer?

Als een slachtoffer benadert u een steekwond, zijn er een aantal stappen die moeten worden genomen voor directe zorg. Steekwonden kan vaak gevaarlijker dan schotwonden omdat bloeden meer overvloedig zou kunnen zijn. Om een ​​steekwond te houden van zijn fatale, moeten alle inspanningen worden gedaan om het bloeden te stoppen en bewust tot de noodhulp aankomt houden van het slachtoffer.

Immobiliseren het Voorwerp

Als de steekpartij object is nog in de wond, verwijder het niet. Hoewel de tendens zou kunnen zijn om het eruit te trekken, kon u de steekwond erger door dit te doen. Uittrekken van het object kan meer schade aan de omringende vlees, wat kan leiden tot bloeden en het risico van infectie, vooral als het een gekarteld mes doen. Het maakt niet uit hoe vies of grote het voorwerp kan zijn, is het nog steeds het helpen stollen van het bloed. Indien wordt verwijderd, de wond meer overvloedig bloeden, wat kan leiden tot shock en ook dood.

Het behandelen van de wond

Behandel de wond eerst door te proberen het bloeden te stoppen. Als het object is er nog steeds, stootkussen zijn omgeving met gaas en andere steriele materialen zo snel mogelijk. Tape het gaas om het object, en alles in het werk mogelijk om het object te houden van wordt schokte of verplaatst. Moet het object worden verwijderd, bedek de wond snel met je hand totdat er meer gaas kan worden toegepast. Bel 911 of laat iemand 911 bellen als je eenmaal hebt de bloeding onder controle. Als de wond in een ledemaat, proberen om het boven het hart te verhogen om het bloeden te stoppen. Als de wond in de borst of buik, proberen om het slachtoffer in een halfzittende houding brengen. Voor een steek in het oog, zodat u bedekken beide ogen, omdat ze in paren bewegen.

Het behandelen van het slachtoffer

Slachtoffers kunnen lijden aan shock door bloedverlies of de huidige situatie. Hij zou kunnen klagen over koud hebben, dus als je een deken handig doet het hem. De sleutel is om het slachtoffer wakker en bewust te houden. U kunt dit doen door het houden van het slachtoffer rustig en, indien mogelijk, zitten. Probeer niet om het slachtoffer te ver van de locatie te verplaatsen; laat de ambulance dat doen. Als het slachtoffer moet hoesten of voelt als braken, oefen lichte druk uit op het gevoerde wond te houden van opening.