Wat te doen voor een gezwollen enkel?

Wat te doen voor een gezwollen enkel?

Gezwollen enkels kan om verschillende redenen, waaronder verwonding, zwangerschap, dieet en ziekte. Wat ook het geval is voor de zwelling, kan een gezwollen enkel maken het moeilijk om te gaan over uw normale routine. Gelukkig zijn er een paar verschillende behandeling opties te helpen verlichten van de zwelling en helpen u weer op de rails te krijgen.

Elevatie

Een van de eerste acties die u moet nemen wanneer geconfronteerd met een gezwollen enkel is om het te verheffen. In een stoel zitten en zoek een voetsteun die de enkel ten minste even hoog is als uw hart verheft. Het verhogen van je enkels helpt bewegen bloedstroom uit de buurt van het gebied, die op zijn beurt helpt de zwelling in het gebied te laten verdwijnen.

Ice

Zodra de enkel is verheven, gebruiken ijs verder te helpen verlichten van de zwelling. Je bent misschien geneigd om warmte te gebruiken om de omgeving te behandelen, maar de warmte is niet altijd de juiste procedure bij de behandeling van zwellingen. Warmte heeft de capaciteit van het openen van de bloedvaten en waardoor meer bloed circuleren naar het gebied. Hoewel dit kan helpen om genezing cellen naar het gebied wanneer de zwelling als gevolg van letsel, kan ook bijdragen aan, en zal de algemene omvang van de zwelling. Ijs, daarentegen, helpt de bloedtoevoer naar de gezwollen gebied, dat helpt de zwelling van de enkel.

Omhulsel

Het houden van de enkel gewikkeld kan ook helpen verlichten zwelling. Samen met ondersteuning van de enkelgewrichten en weefsels, een enkel wrap ook een kleine hoeveelheid druk naar de omgeving. Compressie helpt door het beperken van de zwelling in het gebied.

Medicatie

Wanneer gezwollen enkels zijn gepaard met pijn, dan kunt u een over-the-counter pijnstillers, zoals Aleve of ibuprofen gebruiken, te helpen verminderen de pijn sensaties in de enkel. De meeste gezwollen enkels veroorzaken geen genoeg pijn om te rechtvaardigen het gebruik van voorgeschreven pijnstillers, zoals de mogelijke bijwerkingen van het recept meestal veel zwaarder wegen dan de voordelen. Als de gezwollen enkel te wijten is aan de zwangerschap, moet u altijd met uw arts voordat u een medicijnen, waaronder over-the-counter pijnstillers.

Balanced Activity

Als je gezwollen enkel is als gevolg van letsel, een van de beste dingen die je kunt doen om het te helpen genezen is om langzaam te verhogen van uw niveau van activiteit. Dit kan thuis worden gedaan, maar voor de meer ernstige gevallen (zoals met een verstuikte enkel), kan het nodig zijn om een ‚Äč‚Äčfysiotherapeut te zien. Zetten de enkel weer aan het werk helpt restrengthen de spieren, en kan ook helpen reguleren de bloedcirculatie in de enkel. Het is belangrijk om de hoeveelheid activiteit u uitvoert met ruime hoeveelheid rusttijd evenwicht. Overbelasting van de enkel kan het nog verder, en in sommige gevallen ernstiger letsel als je niet voorzichtig bent.