Wat te doen als werd men blootgesteld aan asbest?

Wat te doen als werd men blootgesteld aan asbest?

U kunt worden blootgesteld aan asbest op de werkplek of door te leven met iemand die werkt met asbest en is blootgesteld. Volgens het Agentschap voor toxische stoffen en Ziektepreventie Registry (ATSDR), kan asbest gezondheidsproblemen veroorzaken bij inademing als gevolg van de asbestvezels die nog in de longen. Deze ingebedde vezels kan asbestose, longkanker en mesothelioom veroorzaken.

Diagnose

Als u denkt dat u zijn blootgesteld aan asbest, zie uw arts onmiddellijk, volgens de ATSDR. Symptomen niet opdagen voor 10 tot 20 jaar, zodat de mensen die zijn blootgesteld aan asbest kunnen denken dat er niets mis is wanneer er sprake zou kunnen zijn. Uw arts kan iets dat kan worden behandeld detecteren.

De arts zal een grondige medische geschiedenis te voltooien, met inbegrip van waar je werkt en woont. Om de diagnose te stellen, zal de arts een lichamelijk onderzoek uit te voeren, neem dan een röntgenfoto van de borst en voeren een long-functie test. Je kan dan worden doorverwezen naar een specialist.

Behandeling

Voor niet-kankerachtige ziekten, zoals asbestose en pleurale ziekte, is behandeling gericht op het voorkomen latere blootstelling en behandeling van symptomen. Door op te houden nog meer blootstelling aan asbest en door deelname aan de luchtwegen therapieën, kunnen deze ziekten worden gestabiliseerd; Maar ze kunnen ook ernstiger geworden. Er is weinig kans dat ze verbeteren, volgens de ATSDR. De symptomen kunnen worden behandeld door respiratoire therapie, die bronchiale drainage met zich meebrengt (je longen worden afgevoerd door het plaatsen van je hoofd onder je borst). Uw arts kan ook een ultrasone mist luchtbevochtiger gebruiken om te helpen duidelijk uw longen.

Voor longen of borst-kanker wand, kan de behandeling omvatten chirurgie, chemotherapie, bestraling of een combinatie van de drie. Voor mesothelioom, recent ontwikkelde chemotherapie geneesmiddelen, waaronder Alimta en cisplatine kunnen worden gebruikt naast de conventionele behandeling van kanker, aldus Mesothelioma.com. Sommige mesothelioom patiënten kiezen voor experimentele behandelingen.

Voorzorgsmaatregelen

Als u rookt, stoppen als je denkt dat je zijn blootgesteld aan asbest. Volgens de ATSDR, de combinatie van roken en asbest blootstelling verhoogt het risico op longkanker.

Overweeg om griep en longontsteking schoten om het risico op long-infecties te verminderen, en houdt een dagboek ademen. Wanneer u moeite met ademhalen, noteren wat je aan het doen waren toen de problemen begonnen. Dit kan je helpen om erachter te komen wat triggers uw ademhalingsproblemen. Hier krijg je een high-efficiency-deeltjes arresteren (HEPA) luchtfilter voor uw huis te helpen verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

Wees zuinig met uw energie. Terwijl de oefening is goed voor hart en longen uithoudingsvermogen te verhogen, moet je evenwicht dat met voldoende slaap 's nachts en rust nemen periodes gedurende de dag. Praktijk ademhalingsoefeningen. Adem langzaam door je neus. Houd het en langzaam uitademen door je mond. Herhaal dit een paar keer. Daarnaast ademen door je middenrif. Ga liggen en leg een hand op je borst en de andere op je middenrif. Adem in door je neus. De hand op je middenrif moet verhogen, niet de hand op je borst.

Een betere verzorging van uzelf in het algemeen, om u te helpen gemakkelijker te ademen. Het eten van gezonde voedingsmiddelen, zoals fruit en groenten, helpt het behoud van spiermassa en helpt je lichaam beter functioneren.