Wat kan hoog kaliumgehalte in het bloed aangeven?

Wat kan hoog kaliumgehalte in het bloed aangeven?

Hoge bloedspiegels van kalium of hyperkaliëmie, kunnen problemen hebben met de regulering van kalium in uw lichaam of een hoge inname van kalium via voedsel te geven. Verordening problemen kunnen demonstratieve van nierziekten zijn.

Kalium Functie

Kalium is noodzakelijk het lichaam te helpen bij spier en zenuw communicatie alsook afgedankte cellen te verwijderen.

Regeling

De cortex van de bijnieren produceert aldosteron, het hormoon verantwoordelijk voor de regulering van kalium. Hoog kaliumgehalte kunnen problemen hebben met de productie van aldosteron de bijnierschors aan te geven.

Nierproblemen

Hoge niveaus van kaliumgehalte in het bloed kunnen problemen met uw nieren geven. Nierfalen is een van de meest voorkomende redenen voor kalium problemen.

Andere oorzaken

Sommige geneesmiddelen kunnen het verlies van rode bloedcellen, alcoholisme en drugsgebruik, evenals het nemen van te veel kalium supplementen hoog kaliumgehalte in het bloed veroorzaken.

Behandeling

Als uw hyperkaliëmie wordt geassocieerd met nierfalen, kan een niertransplantatie (de algemene behandeling voor nierfalen) het probleem van de hoge kaliumgehalte in het bloed vast te stellen.

Symptomen

Hyperkaliëmie normaal presenteert geen symptomen, maar sommige in gevallen, symptomen die gepaard gaan met het zijn een onregelmatige hartslag, misselijkheid en een langzame of afwezige pols.