Wat Is Universal Healthcare?

Wat Is Universal Healthcare?

Universele gezondheidszorg is een systeem waarbij elke persoon in een bepaalde regio wordt gedekt voor de gezondheidszorg. Vele malen dit omvat ook de geestelijke gezondheidszorg evenals tandheelkundige zorg. Overheden maken gebruik van een aantal verschillende methoden om het probleem van de dekking van elke in aanmerking komende bewoner op te lossen. De enige rijke, geïndustrialiseerde landen in de wereld zonder universele gezondheidszorg is de Verenigde Staten.

Uitvoering

Het concept en de motivatie voor de overheid gesponsorde gezondheidszorg is toegang tot al haar burgers te breiden. Wet- en regelgeving en belastingen zijn nodig om ervoor te zorgen dat de uitvoering goed gaat. Sommige kosten worden gedragen door de patiënten, echter het grootste deel van de medische kosten worden betaald door een van beide belastinginkomsten of verplichte verzekering. De belangrijkste uitdaging achter de implementatie is bij de beslissing of de overheid het systeem zullen beheren, of als een publiek-privaat combinatie zal worden vastgesteld.

Uitdagingen

Een uitdaging voor een natie die op zoek is naar de hervorming van de gezondheidszorg is het politieke debat. Dit vloeit voort uit ofwel een terughoudendheid om een ​​door de overheid gecontroleerde systeem of problemen met de uitgaven vast te stellen. In de Verenigde Staten, de overheid programma's, zoals Medicare, Medicaid of TRICARE al dekken 27,8 procent van de Amerikaanse bevolking. Echter, de kosten voor deze programma's is goed voor 15 procent van het land het BBP, een groter percentage dan bijna elk ander land in de wereld.
Met ingang van 2007, meer dan 15 procent van de burgers in de VS had geen gezondheidszorg dekking.

Single-Payer Dekking

Single-betaler gezondheidszorg is het concept waarbij een groot fonds wordt vastgesteld op basis van een soort van inkomsten, en dit enkel fonds is verantwoordelijk voor het betalen van de kosten van de gezondheidszorg. Gezondheidswerkers betaling ontvangen, ongeacht of een patiënt gaat naar een private of publieke voorziening.
Veel analisten zijn van mening dat naast de morele oproep voor het programma beantwoorden, deze methode levert daarnaast ook de kosten te verlagen algehele omdat onverzekerde mensen krijgen behandeling. De meerderheid van de onverzekerde mensen ontvangen hun gezondheidszorg in noodgevallen kamers, omdat ze geen preventieve zorg te ontvangen, en de spoedeisende hulp is veel duurder dan reguliere arts bezoeken.
Voorbeelden van dit programma worden gezien in de gezondheidszorg van Canada en Australië.

Overheidsfinanciering

De door de overheid gefinancierde optie is door een aantal landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje aangenomen. Deze naties hebben geëlimineerd verzekeringsmaatschappijen of programma's geheel; primaire en langdurige zorg zijn gratis voor de burgerij gedekt. Voorschriften en tandheelkunde worden bewaard in een vast tarief of goed afgedekt.
Dit systeem wordt gefinancierd door belastinginkomsten. De belastingdruk in deze landen is hoger dan andere landen, echter, worden de kosten laag gehouden door gebruik te maken van de kracht van de overheid.

Verplichte Programma

Andere landen, zoals Duitsland, hebben een verplichte verzekering programma, wat betekent dat elke burger is vereist om een ​​ziektekostenverzekering te kopen van een eigen bedrijf of door de overheid. Dit systeem houdt de kosten laag door het creëren van een risico-compensatie zwembad, dat voorkomt dat bedrijven uit geconfronteerd met zware verliezen door het maken van een fonds van een lager risico klanten betalen in het zwembad, terwijl fondsen met een hoger risico klanten ontvangen een vergoeding van het zwembad.
In deze situaties, kunnen de fondsen niet kiezen wie ze zullen dekken, en de dekking wordt meestal door een mandaat overheid ingesteld.