Wat Is sucroselauraat?

Wat Is sucroselauraat?

Sucroselaureaat is het vetzuur veresterde vorm van sucrose en laurinezuur en wordt veel gebruikt als een emulgator in de cosmetische industrie zoals shampoos, gezichtscrèmes, lichaamswassen, zepen en deodorants.

Doel

Omdat het een vetzure ester, sucrose lauraat is: surfactant, verlagen oppervlaktespanning beter laten verspreiden; emulgeren, het mengsel van vloeistoffen die zou normaal zoals olie en water te mengen; en solubiliseren, waardoor vaste stoffen gemakkelijker oplossen in vloeistoffen.

Eigenschappen

Sucroselaureaat is aangetoond dat het de groei van Clostridium sporen (een soort bacterie) in verschillende voedingsmiddelen remmen zoals sappen. Het dient dan ook als een ideale bewaarmiddel in voedsel. Ook is aangetoond fungicide eigenschappen vertonen.

Risico's

Sucroselaureaat is gebruikt in voedsel en cosmetische preparaten voor vele jaren zonder mens gerapporteerde bijwerkingen. Het wordt geclassificeerd als een niet-toxisch algemeen beschouwd als veilig (GRAS) additief. Het wordt ook gebruikt in milieuvriendelijke producten omdat het biologisch afbreekbaar.