Wat Is Skin Picking?

Wat Is Skin Picking?

Compulsieve huid picking (CSP) is ook bekend als pathologische huid plukken, neurotische ontvelling of dermatillomania. Samen met dwangmatig nagelbijten en haren trekken, is CSP geclassificeerd als een obsessieve compulsieve stoornis (OCS).

Functies

De symptomen van CSP behoren permanente krassen, plukken of afpellen van de huid, vooral van het gezicht, maar het kan ook andere delen van het lichaam, zoals de armen, hoofdhuid of handen. Huid picking kunnen interfereren met het dagelijks leven en het voorkomen van een gezond leven.

Oorzaken

CSP is een vorm van zelfverminking aandoening die mensen weer aan als een coping-mechanisme. Een individu lijdend aan huid picking kunnen hoge niveaus van spanning of angst. Volgens brainphysics.com, oorzaken zijn zelf-kalmerende, stimulatie wanneer verveeld of een perfectionist wens om "fix" van de huid.

Therapie

Cognitieve gedragstherapie en habit reversal training (HST) zijn twee soorten methoden gebruikt om te helpen de conditie van de patiënt om de huid te plukken om te keren en zich meer bewust van de gewoonte. De patiënt zal nieuwe copingvaardigheden leren huid plukken vervangen als reactie op situaties die een oorzaak van angst kan zijn.

Medicijngebruik

Medicijnen kunnen worden gebruikt, samen met therapie, om de behandeling CSP. Meestal OCD medicijnen, zoals antidepressiva, voorgeschreven voor patiënten met deze kwesties. Volgens psychnet.com, medicijnen gebruikt voor de CSP te behandelen zijn onder Anafranil, Paxil, Luvox, Celexa, Lexapro, Serzone en Effexor.

Waarschuwing

Patiënten met de huid plukken symptomen moeten een volledig psychiatrisch onderzoek ondergaan om te zorgen dat ze geen last van andere psychische aandoeningen en om de juiste behandeling te krijgen. Volgens psychnet-uk.com, kunnen diagnoses zijn depressie, angst, middelenmisbruik, body dysmorphic disorder, OCD, trichotillomanie of dermatologische huidaandoening.