Wat Is Prehypertension?

Wat Is Prehypertension?

De bloeddruk is een van de vitale functies van uw arts gebruikt om de toestand van uw gezondheid te bepalen. De American Heart Association definieert vijf categorieën van bloeddrukmetingen. Prehypertension is een van die categorieën. Als je prehypertension, heb je een verhoogd risico op het ontwikkelen van bepaalde gezondheidsproblemen, waarvan sommige kunnen ernstig zijn, zo meldt de Mayo Clinic.

Overweging

Bloeddruk is een maat voor de kracht uitgeoefend tegen de wanden van de slagaders hart pompt bloed doorheen. Hoe meer kracht het bloed uitoefent, hoe hoger je bloeddruk. Een bloeddrukmeting uit twee getallen, boven elkaar geschreven. Het bovenste getal, genaamd systolische druk, is de hoeveelheid druk tegen de vaatwanden wanneer het hart klopt. Het onderste getal, genaamd diastolische druk, is de druk tussen hartslagen, wanneer het hart rust.

Categorieën van bloeddrukmetingen

De vijf categorieën van bloeddrukmetingen zijn normaal, prehypertension, stadium 1 hypertensie, stadium 2 hypertensie en hypertensieve crisis. Hypertensie is de medische term voor hoge bloeddruk.

Identificatie

Prehypertension beschrijft bloeddrukmetingen die iets boven normaal, maar niet in de hoge bloeddruk, of hypertensie, bereik. Je hebt prehypertension als uw bloeddruk daalt tussen 120/80 en 139/89. De eerste fase van hoge bloeddruk varieert van 140/90 naar 159/99, en de tweede fase hypertensie is elke aflezing over 160/100. Je ervaart hypertensieve crisis en spoedeisende hulp nodig als uw bloeddruk hoger is dan 180/110.

Betekenis

Als je prehypertension, bent u waarschijnlijk te hoge bloeddruk, wat kan leiden tot ernstige medische aandoeningen, zoals beroerte, hartaanval en zelfs hartfalen ontwikkelen. Maken van een aantal veranderingen in levensstijl kunnen helpen om uw bloeddruk onder de hypertensie bereik. Aanbevelingen zijn onder andere het eten van een gezond dieet, het krijgen van regelmatige lichaamsbeweging, het verliezen van gewicht als je te zwaar bent, niet roken, het drinken van alcohol met mate en het leren om stress te beheren.

Statistiek

Ongeveer 25 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten hebben prehypertension, volgens de Centers for Disease Control and Prevention, en iets meer dan 30 procent heeft hypertensie. Het CDC meldt ook dat in 2006, een hoge bloeddruk was de primaire of bijdragende doodsoorzaak voor 326.000 Amerikanen.