Wat is Orbital Myositis?

Een pijnlijke aandoening van de oogspieren, oculaire myositis optreedt als neveneffect van andere aandoening zoals cellulitis, infectie of kanker. Het behandelen van de onderliggende oorzaak kan deze aandoening te genezen.

Beschrijving

Oculaire myositis gaat om een ​​ontsteking van de extra-oculaire oogspieren dat kan invloed hebben op een of beide ogen, volgens een klinische bericht geplaatst in het tijdschrift "Eye."

Oculaire spieren

De extra-oculaire oogspieren besturen oogbeweging, volgens Lucas's Cataract & Laser Institute. Vier van deze spieren bewegen de ogen verticaal of horizontaal, terwijl twee andere spieren te beheersen binnen of naar buiten draaien.

Symptomen

Symptomen van oculaire myositis omvatten ernstige pijn in de ogen, moeite met bewegen van de ogen, een gezwollen ooglid en overgevoeligheid voor licht.

Associated Voorwaarden

Oculaire myositis kan samengaan met sinusitis, infectie van de sinussen. De oogaandoening kan begeleiden cellulitis, ziekte van Lyme of bepaalde andere immunologische aandoeningen, ziekte van Crohn en lymfomen.

Behandeling

Behandeling voor oculaire myositis is afhankelijk van de daaraan verbonden voorwaarden, waardoor de stoornis. Antibiotica, kunnen bijvoorbeeld oculaire myositis veroorzaakt door infectie lossen. Lage doses van steroïden kan helpen om hardnekkige gevallen op te lossen.