Wat is niet effectief weefselperfusie?

Wat is niet effectief weefselperfusie?

Onvoldoende weefselperfusie kan een diagnose, een teken en symptoom dat één of meer organen van het lichaam beginnen te falen door gebrek van zuurstofrijk bloed hetzij bereiken een orgaan of geheel circuleert door een orgaan of lichaamssysteem.

Prefusion, Explained

Perfusie is de mogelijkheid om bloed te laten circuleren door het lichaam ongehinderd. In het bloed, hemoglobine bindt met zuurstof door de handeling van ademhaling op het capillaire niveau in de longen. Vier zuurstofmoleculen binden aan een ieder hemoglobine cel. Als de hemoglobine cel niet kan binden in dit tempo of zuurstofrijk bloed vrij kan reizen naar alle delen van het lichaam, een staat van inadequate weefselperfusie bestaat.

Perfusie van de hersenen

Het brein heeft twee eenvoudige bloedcomponenten goed te laten werken. Eén wordt zuurstofrijk bloed. De andere is een constante toevoer van glucose (bloedsuiker). Wanneer zuurstofrijk bloed niet de weefsels van de hersenen bereikt, dood weefsel begint te komen. Dit is het uitgangspunt van reanimatie (CPR). De hersenen 5:56 minuten overleven zonder een circulerende toevoer van zuurstof. CPR wordt toegediend als adjuvans om hersenbeschadiging als gevolg van een hart dat niet pompt.

Perfusie van het hart

Tijdens een hartaanval, bloedvaten van het hart, zoals de kransslagaderen, kan afgesloten met INTERVASCULAR plaques geworden. Het hart bloed niet absorbeert door de hartspier. In plaats daarvan wordt het bloed gepompt door eigen bloedvaten van het hart tijdens de ontspanning (diastole) periode tussen de hartslagen. Een occlusie van een bloedvat is bekend bij de klinische aanduiding "trombus." Als een cardiale plaque afbreekt van het ene vat en raakt in een ander vat gedaan, de tissue-fed zuurstofrijk bloed onvoldoende doorbloed. Dientengevolge, het weefsel begint te sterven.

Perfusie en de diabetespatiënt

Bij patiënten met diabetes mellitus, verminderde doorbloeding in de onderste extremiteiten vaak een complicatie, vooral als de diabetes heeft een geschiedenis van een verblijf op een reguliere medicatie. Dientengevolge heeft de patiënt een verminderde genezing capaciteit en verwondingen aan de voeten, snijwonden, ingegroeide teennagels of schoeisel dat binding kan leiden tot zweren die necrotisch geworden (dood door slechte weefselperfusie) worden geamputeerd vanwege gangreen complicaties .

Het behandelen Onvoldoende Perfusie

Behandeling voor slechte weefsel perfusie is vooral ondersteunend. Het gebruik van extra zuurstof helpt bij verminderde hemoglobine binden. Reanimatie wordt betracht bij het cardiovasculaire collaps dreigt hersenbeschadiging. Bloed verdunners worden gebruikt als trombi worden vermoed of wanneer andere bloedstollingsfactoren gediagnosticeerd als oorzaak van verminderde perfusie. En hyperbare kamer therapie heeft aangetoond succes in het helen van ulceratieve wonden in de diabetische patiënt, het verminderen van het risico op amputatie.