Wat is hiv Seropositive?

Serostatus is een woord gebruikt om te beschrijven of bepaalde antilichamen in het lichaam aanwezig zijn. Seropositief betekent dat iemand heeft wel de antistoffen wordt getest voor, seronegatieve betekent dat ze dat niet doen. Als iemand seropositief voor HIV (Human Immunodeficiency Virus), betekent dit dat het lichaam produceert antilichamen voor HIV, die kan worden gedetecteerd met een HIV-antilichaam test, de meest voorkomende vorm van HIV test gebruikt.

Seroconversie

Seroconversie is het punt waarop het lichaam verandert van dat seronegatief seropositief. Zodra het virus in het lichaam, het immuunsysteem beginnen met de productie van antilichamen. Het kost de meeste mensen 2-8 weken naar seroconverteren; hoewel, voor een paar mensen, het kan oplopen tot zes maanden --- dit heet "het venster periode." Als een HIV-antilichaam test wordt gedaan vóór seroconversie, kan het terugkomen negatief. Het is mogelijk om HIV zenden ander nog vóór seroconversie plaatsvindt. Tijdens de seroconversie proces, kan een persoon ervaren griepachtige symptomen.

Serodiscordance

Als twee mensen in een relatie, seksuele of romantische, hebben verschillende hiv-status, worden ze aangeduid als serodiscordant. Als twee partners dezelfde status hebben, worden ze aangeduid als seroconcordant. Serodiscordant koppels kunnen stappen ondernemen om te verminderen, maar het risico van overdraagbare HIV aan de niet-geïnfecteerde partner niet elimineren. Indien beide partners besmet, moeten zij ook stappen ondernemen om het risico van opnieuw besmetten elkaar passerende nieuwe stammen elkaar verminderen.

Risico van overdracht in Zwangerschap

Het CDC adviseert nu dat alle zwangere vrouwen worden getest op HIV. Als een vrouw HIV, kan ze nog steeds zwanger worden en bevallen. Het is mogelijk voor een vrouw om hiv doorgeven aan haar baby tijdens de zwangerschap of bevalling, of door het geven van borstvoeding, maar de huidige HIV-behandelingen zijn sterk verminderd het risico van overdracht tijdens de zwangerschap en de levering aan ongeveer twee procent. Als u zwanger bent, is het belangrijk om uw arts regelmatig te raadplegen.

Transmissie voorafgaand aan de zwangerschap

Voor serodiscordant paren, waar de mannelijke partner HIV positief en de vrouwelijke partner niet, is het mogelijk om het risico van overdracht verminderen terwijl concipiëren van een kind. De Bedford Research Foundation Clinical Laboratory biedt het speciale programma van medisch begeleide voortplanting. Dit proces duurt sperma monsters met een niet-detecteerbare hoeveelheden van het HIV-virus, "wast" hen, en dan maakt gebruik van het sperma voor in-vitro fertilisatie (IVF).

Het voorkomen

De beste manier om uw risico op het krijgen van HIV te verminderen is door zich te onthouden van alle orale, anale of vaginale seks of een seksuele activiteit waar bloed, sperma of vaginaal vocht kan worden verhandeld. Als je dat doet nemen aan seksuele activiteit, kunt u uw risico te verminderen door het gebruik van latex of polyurethaan condooms of barrières elke keer dat je seks hebt. Als je injectie drugs van welke aard dan ook, moet je geen naalden of "werken" te delen en moet altijd desinfecteren uw naalden. Vergeet niet dat HIV via bloed, sperma, vaginaal vocht en moedermelk wordt doorgegeven. Om het risico op HIV-infectie te verminderen, moet u contact met deze vloeistoffen te voorkomen.