Wat is het verschil tussen Adipex & Adipex P?

Wat is het verschil tussen Adipex & Adipex P?

Adipex of Adipex-P, ook bekend onder de generische naam Phentermine, is de meest voorgeschreven en meest voorkomende dieet pil op de markt van vandaag, volgens de Amerikaanse Drug Enforcement Administration. Deze medicatie is een eetlustremmer voor kortdurend gebruik bij patiënten met obesitas. Adipex en Adipex-P zijn hetzelfde medicijn.

Toepassingen

Adipex en Adipex-P zijn beide vaak voorgeschreven door artsen als een eetlustremmer. Echter, sommige artsen gebruiken de officiële naam van Adipex-P, terwijl anderen laten vallen op de P en gewoon schrijven het als Adipex.

Fabrikanten

Adipex-P of Adipex wordt vervaardigd door Gate Pharmaceuticals. Het kan worden gevuld op lokaal apotheken landelijk, en is ook online beschikbaar en via postorder.

Kenmerken

Adipex-P of Adipex wordt voorgeschreven in een langwerpige 37,5 mg tablet die is wit en blauw, of een capsule die is blauw aan de ene kant en wit met twee donkerblauwe strepen aan de andere kant. Dit merk zal altijd de naam "Adipex-P" in reliëf op de pil.

Voorzorgsmaatregelen

Adipex-P of Adipex is beschikbaar in slechts één kracht, dat is 37,5 mg. Adipex-P is niet geschikt om te gebruiken als u zwanger bent of borstvoeding geeft, en het wordt niet aanbevolen voor baby's en kinderen onder de leeftijd van zestien, als voldoende onderzoeken zijn niet beschikbaar.

Waarschuwing

De bijwerkingen van Adipex-P of Adipex kan variëren van zenuwachtigheid of angst te snelle hartslag en slapeloosheid gevoel. Het is aangeraden dat deze medicatie alleen worden gebruikt voor een korte periode van niet langer dan drie maanden, omdat het zeer verslavend kan zijn.