Wat Is halsslagader Verstopping?

Beroerte is de primaire zorg wanneer een patiënt geconfronteerd met halsslagader blokkade. Een vernauwing of verstopping van deze vitale routes die zuurstof en bloed naar de hersenen kan leiden tot het type cerebrale aanvallen die het aantal 3 doodsoorzaak in de Verenigde Staten.

Identificatie

Een halsslagader blokkade optreedt wanneer één van beide halsslagaders aan de voorzijde van de hals geraken door een opbouw van vetafzettingen plaque genoemd. De resulterende aandoening staat bekend als atherosclerose.

Betekenis

Wat halsslagader blokkade? De halsslagaders dragen cruciaal zuurstof en bloed naar de hersenen, een versperring van deze stroom leiden tot een beroerte. Deze "brain aanval" kan ook worden veroorzaakt door plaque die weg breekt en reist naar de hersenen (embolisatie).

Effecten

TIA (TIA's) zijn een indicatie dat een belangrijke slag kan worden op de weg. "TIA's zijn tijdelijke afleveringen van hoofdpijn, duizeligheid, tintelingen, gevoelloosheid, wazig zien, verwardheid, of verlamming die overal kan duren van een paar minuten tot een paar uur", aldus The Texas Heart Institute.

Risico's

Individuen die het grootste risico lopen, zijn die met hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, een familiegeschiedenis van de ziekte, en mensen die roken of overgewicht.

Symptomen

"De symptomen van halsslagader ziekte zijn zwakte, gevoelloosheid, verlamming, onduidelijke spraak of visie problemen," volgens de Barnes-Joodse en Washington University Heart and Vascular Center in St. Louis. Tests om de ziekte te diagnosticeren zijn onder echografie en magnetische resonantie angiografie.