Wat is een Sport Knee Injury?

Wat is een Sport Knee Injury?

Veel atleten last van knieblessures, die goed zijn voor bijna 50 procent van alle sportblessures doktersbezoeken, volgens de American Academy of Sports Medicine Podiatric. Als u aanhoudende pijn in de knie ervaart, raadpleeg dan uw arts zo snel mogelijk. Het uitstellen van de behandeling kan uw aandoening verergeren.

Soorten

Een meniscus blessure is een soort knieblessure; Dit betekent dat je het kraakbeen in de knie heb gescheurd. U kunt ook tendinitis, dat is de ontsteking van de pezen. Een derde soort letsel is een gescheurde ligament, die vaak wordt veroorzaakt door plotselinge trauma.

Symptomen

Volgens de Mayo Clinic, afgezien van de pijn, een aantal veel voorkomende symptomen van een knieblessure zijn zwelling, roodheid, warmte, en een onvermogen om te staan ​​of strek de knie.

Oorzaken

Knie blessures te wijten aan sport vaak optreden als gevolg van een harde klap op de knie of een val. Ze kunnen ook worden veroorzaakt door de stress van herhaalde activiteiten, zoals tijdens de training of wedstrijden; plotselinge, abrupte draaien, draaien, stoppen of draaien van links naar rechts; springen of als de botten van de sporter nog steeds groeien.

Diagnose

Om uw knieblessure te diagnosticeren, zal uw arts waarschijnlijk een lichamelijk onderzoek uit te voeren om te controleren op tekenen van zwelling en om uw range-of-motion capaciteiten te bepalen. U kunt ook x-stralen, een MRI of een CT-scan te ondergaan.

Behandeling - Milde

Bij lichte verwondingen, rust en toepassing ijs om de knie kan helpen. De Mayo Clinic adviseert ook het verpakken van de knie in een brace voor ondersteuning. Afzien van sportieve activiteiten totdat de blessure is genezen.

Behandeling - Ernstige

Fysiotherapie kan ook helpen knieblessures. Als de blessure ernstig is, kan je een operatie nodig hebt. Chirurgie kan een beschadigd gewricht te herstellen door het reconstrueren van gescheurde ligamenten, repareren gescheurde kraakbeen en de correctie van eventuele andere schade.