Wat is een Sea Urchin Sting Remedy?

Wat is een Sea Urchin Sting Remedy?

Zee-egels zijn ronde, stekelige wezens die oceanen bewonen over de hele wereld en kan veel pijn veroorzaken als het per ongeluk aangeraakt of stapte op. De stekels nestelen zich in het vlees, die zwelling, pijn in de gewrichten en infecties veroorzaakt. De behandeling begint met zo snel mogelijk de wervelkolom fragmenten verwijdert.

Hot Water Soaks

Voor de verlichting van pijn en zwelling, Dr Ern Campbell van Scubadoc's Diving Medicine Online raadt weken de wond in heet water gedurende 60 tot 90 minuten. De zwarte vlek links op de huid slechts pigment, maar de wervelkolom zelf moet worden verwijderd om te voorkomen bewegen in het weefsel.

Hot Wax

De pijn en de verbranding moet veranderen binnen 48 uur gaan als er geen ruggengraat meer in de huid. Als er spinale fragmenten in de wond, probeer ze te verwijderen met een pincet. Dr Scott Mozes, auteur van "The Family Practice Notebook", legt dat een historisch verhaal vraagt ​​om het vullen van de wond met hete wax, en let niet op de huid verbranden. Als de was is afgekoeld, strippen het uit; hopelijk de wervelkolom fragmenten zal komen met het.

Ammoniak Application

Als het waxen en strippen methode niet werkt, kan de stekels op te lossen in een ammoniak-oplossing. Artsen in de Nieuw-Zeelandse Dermatologische Society eens met Mozes over deze behandeling, hoewel ze aan toevoegen dat de meeste zee-egel stekels uit te komen door zichzelf binnen een paar weken.

Azijn Kompressen

De Merck Manuals raden het gebruik van azijn om oppervlakkige stekels ontbinden. Zij stelt dat het weken de wond in azijn een paar keer per dag en het verpakken van de wond in azijn comprimeert helpt om de embedded stekels ontbinden.

Chirurgische verwijdering

Stekels die migreren van de oorspronkelijke plaats en verplaatsen naar dieper weefsel operatief worden verwijderd, maar dit is niet gebruikelijk. De Merck Manuals adviseren dat als de pijn en zwelling blijven afgelopen vijf tot zeven dagen, artsen verdacht moet zijn dat een infectie is begonnen of er is een gemiste fragment.