Wat is een relatie tussen gewicht en bloeddruk?

Een rapport van de World Health Organization in 2002 bleek dat mensen over de hele wereld ervaren chronische ziekten en handicaps als gevolg van obesitas. Het rapport geeft aan dat er een nauw verband bestaat tussen het gewicht van een persoon en de kans dat zij nadelige zullen ervaren affecten van hoge bloeddruk. Er is geen genezing voor deze hoge bloeddruk, of hypertensie, maar het kan worden gecontroleerd.

Functie

Hoge bloeddruk of hypertensie, treedt op wanneer het bloed door de slagaders met te veel kracht. De bloedvaten vernauwd worden strak en dwingt het hart om harder te werken om het bloed door het lichaam bewegen. Een bloeddrukmeting van 120/80 of lager wordt als normaal beschouwd, terwijl er iets op of via 140/90 hoog wordt beschouwd.

Expert Insight

Volgens de National Institutes of Health, het verminderen van je gewicht kan helpen de bloeddruk te verlagen. Onderzoek heeft aangetoond dat zelfs verlies £ 10. kan de bloeddruk bij mensen met overgewicht te verminderen. Afvallen kan toelaten dat een individu om hypertensie te controleren terwijl het helpen van iemand anders verminderen de hoeveelheid medicatie die ze nodig hebben om hun bloeddruk onder controle.

Tailleomtrek

Het National Heart Lung and Blood Institute meldt dat de locatie van opgeslagen vet in het lichaam is ook belangrijk. Teveel lichaamsvet in de maagstreek kan een voorspeller van gewicht gerelateerde gezondheidsproblemen. Het wordt aanbevolen dat, gemiddeld genomen, moet een vrouw een taille meting van niet meer dan 35 centimeter hebben, terwijl een man de taille niet meer dan 40 centimeter moet meten.

Preventie / Solution

Een verandering van het gedrag kan het nodig zijn om verloren gewicht en hoge bloeddruk. Volgens LifeClinic.com, is het belangrijk om haalbare korte termijn doelen te stellen. Weet wat situaties of scenario's in het leven slechte keuzes in het leven zoals onjuiste voeding, gebrek aan lichaamsbeweging, of alcoholgebruik kan leiden. Beloon jezelf als een doel is bereikt.

Afvallen

Afvallen kan een belangrijke factor in het beheersen van hoge bloeddruk. Het is echter essentieel dat gewichtsverlies langzaam en geschikt worden uitgevoerd door het eten van voedsel weinig calorieën en vet, het beperken van de hoeveelheid voedsel geconsumeerd in een vergadering, en het kiezen van voedingsmiddelen met een hoog zetmeel en vezels. Het is ook belangrijk voor een naar actief.