Wat is een Dobhoff Feeding Tube?

Wat is een Dobhoff Feeding Tube?

Dobhoff sondevoeding zijn vaak nodig voor mensen die hebben slikstoornissen aan noodzakelijke voeding te behouden. Zij kunnen ook worden gebruikt tijdens en kort na chirurgische procedures braken en aspiratie van de maaginhoud te voorkomen.

Definitie

Een Dobhoff voeden buis is een neussonde die in de neus en via de slokdarm naar beneden in de maag wordt geplaatst. Het is vervolgens aan de neus met tape om uitglijden te voorkomen uit de maag naar de longen.

Toepassingen

Dobhoff sondevoeding worden gebruikt om medicijnen, vloeistoffen, vitaminen en voedsel leveren. Gebruik is gewoonlijk tijdelijk tijdens een opname, tijdens een chirurgische procedure en tijdens extreme episodes van misselijkheid. Echter, zou mensen met slikproblemen ze voor langere tijd of permanent.

Plaatsing

Een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg, meestal een verpleegkundige, zal uw Dobhoff voedingssonde te plaatsen. Ze zal de juiste lengte voor de buis te meten en onmiddellijk zal een permanent marker gebruiken om deze te markeren waar het de neus zal verlaten, om te helpen bij de visuele controle van de juiste plaatsing. Het zal worden gesmeerd en snel ingebracht totdat deze in de maag. Zij zal een voorbeeld van maagsap trekken zodat de buis over in maag en niet in de longen toevallig.

Zorg

Bij de verzorging van uw Dobhoff sondevoeding, altijd je handen wassen voor het reinigen en vóór het toedienen van vloeistoffen. Verwijder de tape terwijl het veiligstellen van de buis op zijn plaats, en was de huid eronder met water en zeep. Droog de huid grondig voor het aanbrengen van nieuwe tape. Controleer de binnenkant van het neusgat voor roodheid, zwelling of het ontwikkelen van zweren. Een zeer kleine hoeveelheid vaseline veilig in het neusgat te zetten ter voorkoming en behandeling irritatie. Spoel de buis met 30 ml water om de 8 uur verstoppingen voorkomen.

Waarschuwingen

Als de lijn het meten van het uiteinde van de buis zich verder in het neusgat of verder uit het neusgat, stop dan het gebruik van de buis en onmiddellijk contact opnemen met de medische dienstverlener. Dergelijke beweging kan betekenen dat de buis niet langer in de maag en moet worden gecontroleerd plaatsing voor verder gebruik. Als vloeistoffen zal door de buis kan worden geblokkeerd. Misselijkheid, braken en diarree zijn ook tekenen van een geblokkeerde buis. Dit vereist ook onmiddellijk medische hulp. Een verpleegkundige of arts zou in staat zijn om de verstopping te verwijderen zonder dat u een nieuwe buis plaatsen.