Wat is de supraspinatuspees?

Wat is de supraspinatuspees?

De meest voorkomende schouderblessure is om de rotator cuff. Dit omvat verstuikingen, spanningen en scheuren van de spieren in de rotator cuff. Er zijn vier spiergroepen in dit gebied van de schouder. Zij zijn de supraspinatus, subscapularis, infraspinatus en teres minor. Ze werken samen om de beweging in de schouder opereren. De supraspinatuspees is een van de belangrijke spieren in deze beweging.

Identificatie

De supraspinatus pees is de spier die het schouderblad verbindt met het opperarmbeen in de rotator cuff. Deze pees creƫert een strakke pasvorm tussen de bal en socket van het schoudergewricht. Het loopt langs de bovenkant van de schouder en is even breed als een duim. Een gezonde supraspinatuspees moet een uniforme structuur hebben wanneer geknepen tussen de vingers. Een beschadigd supraspinatuspees zullen ongelijk en gerafeld voelen.

Functie

De supraspinatuspees helpt met de beweging van de arm. Het is de spier die de ontvoering van de arm mogelijk maakt. Dit is de zijdelingse beweging van de bovenste arm van het lichaam en aan de zijkant. Dit is de spier die het mogelijk maakt de armen te flapperen als een vogel vliegen.

Overwegingen

Supraspinatus pezen zijn kwetsbaar voor tendinitis. Dit is een ontsteking van de pees. Meestal wordt veroorzaakt door overmatig gebruik. Tendinosus, dat is de afbraak van de pees, heeft ook invloed op de supraspinatus pees.

Supraspinatus Pain

Pijn kan in het midden achter de schouder bij de supraspinatuspees wordt overbelast. Dit kan gebeuren door het dragen van zware lasten over een periode van tijd. Dit kan ook worden veroorzaakt door spanning op deze pees zoals wanneer een grote hond constant schokt op een gehouden leiband. Deze pijn kan lopen langs de arm van de supraspinatus pees aan de onderarm. Het kan de pijn gevoeld door tenniselleboog na te bootsen.

Impingement Syndroom

Supraspinatus pezen beschadigd kunnen worden door niet-sport-gerelateerde verwondingen. De supraspinatus pees loopt onder het acromion bot. Dit is het bot aan de bovenzijde van de schouder. Als dit bot voelt de pees bij de arm naar voren of naar boven wordt verhoogd, kan het impingement syndroom. Hierdoor ontstaat een zwakte in de supraspinatus functie. Het kan krijgen zo ernstig dat het veroorzaakt een afbraak van de supraspinatus pees nabij de plaats van bevestiging aan de humerus bot. Als dit gebeurt dan operatie is de enige optie voor de behandeling.