Wat is de procedure voor het verwijderen van verstandskiezen?

Soorten Wisdom Teeth Removal Procedures

De procedure voor het verwijderen verstandskiezen varieert van eenvoudige tot complexe, afhankelijk van de persoon. Dat komt omdat de tanden van een bepaalde persoon de wijsheid (nog binnen het tandvlees) kan worden beïnvloed of unimpacted (buiten het tandvlees). Dit verschil betekent dat de specialist het verwijderen van de verstandskiezen zal ofwel om een ​​operatie te doen of gewoon trek de tanden met een tang eruit. Een bepaalde persoon kan ook een combinatie van beide beïnvloed en unimpacted wijsheid tanden, waardoor de specialist deze procedures te combineren.

Procedure voor het verwijderen Beïnvloed Wisdom Teeth

Een persoon wiens verstandskiezen worden beïnvloed zal een afspraak met een kaakchirurg te plannen. De chirurg begint door het toedienen van een lokaal anestheticum, zoals lidocaïne of novocaine, en een kalmerend middel dat de patiënt in slaap (indien gewenst) zet. De chirurg snijdt een incisie in het tandvlees, totdat hij vindt de tand. Hij moet snijden door het kaakbeen op de tand bereiken. Hij gebruikt dan een boor en andere scherpe instrumenten uit elkaar nemen van de tand, aangezien hij wil zo weinig mogelijk schade aan het omringende tandvlees doen. Het laatste deel van de operatie is het stikken van het tandvlees. Daarna wordt de patiënt naar een uitslaapkamer waar hij al snel wakker en ontvangt aanwijzingen op het genezingsproces.

Procedure voor het verwijderen Unimpacted Wisdom Teeth

Als de tanden van een persoon wijsheid volledig unimpacted, operatie niet nodig. In plaats daarvan, de patiënt bezoekt de tandarts voor algemene extractie. Voor extractie, wordt de mond van de patiënt verdoofd met novocaine of lidocaïne. Hij kan ook ontvangen lachgas ("lachgas") of totaal sedatie, per zijn voorkeur. Tijdens de extractieprocedure een tandarts verwijdert de verstandskiezen door geleidelijke extractie, of door "wiebelen" de tanden gedurende enkele uren. De tandarts kan zijn te snijden in het tandvlees naar de wortels van elke tand te bereiken, en trek hem uit. Nogmaals, volgens de procedure van de patiënt ontwaakt en ontvangt instructies over het maken van een snel herstel.