Wat is de definitie van hoge bloeddruk?

Volgens het National Heart Lung and Blood Institute, een op de drie mensen lijdt aan een hoge bloeddruk. De bloeddruk wordt bepaald door de snelheid waarmee bloed pompt door de slagaders bijzonder de verhouding tussen het hart pompt bloed in uw aderen en slagaders weerstand die de bloedstroom. Mensen met een hoge druk lezingen last heeft van hoge bloeddruk (ook wel hypertensie). Onbehandeld, hoge bloeddruk kan bijdragen aan hart-en vaatziekten, beroerte of nieren complicaties.

Definitie

De bloeddruk wordt gemeten in millimeter kwik (mm Hg). Normale bloeddruk wordt bepaald door medische professionals als iets minder dan 120/80 mmHg. Het eerste cijfer (120) verwijst naar de systolische bloeddruk (de druk tijdens een hartslag), terwijl het tweede getal (80) verwijst naar de diastolische bloeddruk (de druk tussen hartslagen). Als u over een systolische waarden tussen 120 en 139 en / of een diastolische lezen tussen de 80 en 89, heb je borderline hoge bloeddruk (bekend als prehypertension). Een reading boven 139/89 wordt beschouwd als hoge bloeddruk, met niveaus boven 160/100 gekarakteriseerd als serieuze "fase 2" hoge bloeddruk.

Oorzaken

Als je ouder wordt, begint natuurlijk uw bloeddruk stijgen. Echter, niet iedereen met een hoge bloeddruk is ouderen. Andere factoren die je bloeddruk kan verhogen - zelfs op jonge leeftijd - zijn obesitas, een sedentaire levensstijl, roken, een hoge natrium dieet, stress en alcoholisme. Soms een hoge bloeddruk het gevolg van een andere aandoening, zoals nierafwijkingen, tumoren van de bijnier en aangeboren hartproblemen.

Als je directe familieleden met een hoge bloeddruk, je bent een verhoogd risico voor hoge bloeddruk jezelf. Terwijl iedereen hun bloeddruk jaarlijks moet toezicht houden, moeten mensen met een familiegeschiedenis van hoge bloeddruk in het bijzonder waakzaam blijven.

Effecten

Aangezien hoge bloeddruk dwingt het hart harder moet pompen, je bloedvaten op zijn beurt ontvangt een zwaardere stroom van bloed. Na verloop van tijd zal dit uw lichaam uitputten. Bovendien zijn alle extra kracht dat uw hart moet pompen bloed zal veroorzaken te vergroten. Volgens de American Heart Association, een 50-jarige man met een hoge bloeddruk is drie keer meer kans om te sterven aan een hartaanval of nierziekte is dan een 50-jarige man met een normale bloeddruk. Erger nog, dezelfde man is vier keer zoveel kans om te sterven aan een beroerte als een man met een normale bloeddruk. Hartaanval, beroerte en nierziekte risico van hoge bloeddruk is nog meer uitgesproken bij vrouwen, zoals analoog stijgingen van hypertensie-gerelateerde risico's zijn waargenomen bij vrouwen zo jong als 40.

Behandelingen

Hoewel hoge bloeddruk is een ernstige, levensbedreigende kwestie, het is ook heel beheersbaar. Voeding en levensstijl veranderingen helpen veel mensen krijgen hun bloeddruk onder controle. Mensen met een hoge bloeddruk moet zoutarm dieet te eten. Als je winkel, op zoek naar items die "geen zout toegevoegd" en probeer niet om zout toe te voegen aan uw maaltijden. Dagelijks aërobe oefening van 30 tot 60 minuten per dag zal ook helpen om de bloeddruk te verlagen. Als je rookt, stoppen. Evenzo, als je drinkt, stoppen of te bezuinigen op een matige hoeveelheid (niet meer dan een drankje per dag voor vrouwen, twee drankjes per dag voor mannen).

Helaas zijn veel mensen volgen een streng zoutarm dieet, lichaamsbeweging en niet roken, maar nog steeds een hoge bloeddruk hebt. Wanneer alleen dieet en levensstijl veranderingen zijn niet genoeg om de bloeddruk te stabiliseren, kan uw arts medicijnen om u te helpen voor te schrijven. Hoge bloeddruk medicijnen zijn onder andere diuretica (pillen die algemene volume van uw bloed te verlagen), beta-blokkers die uw bloedvaten en angiotensine-converting enzyme (ACE) remmers die de productie van chemische stoffen die je bloedvaten kan verkleinen van uw lichaam te voorkomen verbreden.

Overwegingen

Terwijl de bloeddruk verandert na verloop van tijd, het kan ook veranderen in de loop van een dag. Dus als u altijd al had een normale bloeddruk en ontvang een hoge bloeddruk te lezen tijdens het bezoek van een geïsoleerde arts, laat je niet gealarmeerd. De bloeddruk kan tijdelijk stijgen als gevolg van de dagelijkse stress, spanning meer dan een doktersbezoek (bekend als witte jas hypertensie) of recente geneesmiddelen / veranderingen dieet. Als u van mening bent dat uw hoge bloeddruk te lezen is een toevalstreffer, vraag dan uw arts om uw bloeddruk weer op te nemen op het einde van de check-up of uw bloeddruk controleren met een at-home bloeddruk reader. Veel apotheken hebben ook gratis bloeddruk lezers (hoewel als gevolg van veelvuldig gebruik van deze misschien niet de nauwkeurigheid van een arts de bloeddruk reader hebben).