Wat is de behandeling voor HIV?

Zeer actieve antiretrovirale therapie (HAART) is de behandeling van personen die besmet zijn met HIV. HAART kan de virale replicatie van HIV te onderdrukken, effectief stoppen van de progressie van deze ziekte. Een HAART regime omvat een combinatie van drie of meer geneesmiddelen, zoals twee nucleoside reverse transcriptase remmers (NRTI) en een proteaseremmer (PI), of twee NRTIs en een niet-nucleoside reverse transcriptase remmers (NNRTI). Deze behandeling reduceert het virus tot het detecteerbaar bloedonderzoek wordt.

Drugs

NRTIs kunnen de progressie van HIV reverse door te worden opgenomen in het virus en het voorkomen van de rek. PI doel het virus voorkomen en de activiteit van protease, een enzym dat gebruikt door HIV nieuwe stammen van het virus te ontwikkelen. NNRTI binden aan de enzymen in HIV en interfereren met hun vermogen om te functioneren.

Behandeling

HAART is een effectieve behandeling, aangezien deze geneesmiddelen kunnen werken in combinatie om HIV onderdrukken gerepliceerd meerdere keren en vernietigen van het immuunsysteem. Volgens de FDA, het vermogen HAART om HIV te verstoren in verschillende stadia is de sleutel tot het succes ervan. HAART voorkomt replicatie door het houden van de nakomelingen van HIV laag en verminderen de mogelijkheid van het virus muteren. HAART wordt voorgeschreven in verschillende combinaties, want uiteindelijk zal het lichaam een ​​combinatie verwerpen en stopt effectief tegen HIV. Een arts zal een nieuwe combinatie voor een patiënt voorschrijven.

Voordelen

Met HAART verlaagt niet alleen de detectie in het bloed en verhoogt het aantal CD4 cellen, maar HAART bijdraagt ​​aan minder infecties en HIV-gerelateerde kanker. HAART verbetert kwaliteit van leven van individuen door hen in staat om weer aan het werk te gaan en maak plannen voor de toekomst met hun leven. HAART heeft ook voorkomen dat de overdracht van moeder op kind transmissie van HIV, het brengen van transmissies niveaus omlaag naar 1 tot 2 procent van de besmette moeders.

Side Effects

Er zijn bijwerkingen die komen samen met HAART en ze variëren aanzienlijk afhankelijk van het lichaam en de reactie op de drugs van een individu. De vaak voorkomende bijwerkingen van HAART zijn misselijkheid, braken en diarree.

Overwegingen

Het is belangrijk te onthouden dat HAART is geen genezing voor HIV, en het is van essentieel belang vast te houden aan de door een arts voorgeschreven regime. De geneesmiddelen moeten worden genomen op de voorgeschreven tijd, en als een patiënt afgaat richtlijnen of planning zal ze stoppen met werken.