Wat is de behandeling voor HIV / AIDS?

AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome) is een levensbedreigende auto-immuunziekte veroorzaakt door HIV (human immunodeficiency virus). Hoewel er geen remedie voor HIV / AIDS, kunnen de symptomen worden beheerd door middel van een behandeling met antiretrovirale medicijnen.

Zeer actieve antiretrovirale therapie

Zeer actieve antiretrovirale therapie (HAART) gebruikt een combinatie van antiretrovirale geneesmiddelen uit verschillende klassen tegen het HIV-virus tegelijkertijd de mogelijkheid dat de patiënt resistentie ontwikkelt.

Reverse transcriptase inhibitors

Reverse Transcriptase remmers (RT) geneesmiddelen werken door te interfereren met reverse transcriptieproces het virus, die vertraagt ​​of stopt de weergave in het lichaam.

Proteaseremmers

Proteaseremmers zijn een soort antiretrovirale geneesmiddelen die interfereert met het enzym dat HIV virusdeeltjes produceert.

Entry, Fusion en Integrase Remmers

Deze drie klassen van geneesmiddelen stoppen de voortgang van het HIV virus door remming van het vermogen om gastheercellen binnengaan in het lichaam.

Multidrug Producten

Atripla is de eerste door de FDA goedgekeurde geneesmiddelen die twee klassen antiretrovirale geneesmiddelen gecombineerd in één pil vereenvoudigen behandeling voor patiënten. Andere multi-drug therapieën zijn momenteel in ontwikkeling.