Wat Is Bph?

Goedaardige prostaathyperplasie (BPH) is ook bekend als goedaardige prostaathypertrofie. Het treedt op wanneer een man de prostaat wordt vergroot. BPH treft meer dan vijftig procent van de mannen die over de leeftijd van zestig en maar liefst negentig procent van de mannen die ouder zijn dan de leeftijd van zeventig jaar.

Oorzaken

De precieze oorzaak van BPH is onbekend. De aandoening wordt eventueel gekoppeld aan de hormonale veranderingen die kunnen optreden als een man ouder. De mannelijke hormoon testosteron, converteert naar dihydrotestosteron (DHT) in bepaalde weefsels. De DHT is betrokken bij groei van de prostaat en als het zich ophoopt, kan het hyperplasie veroorzaken.

Symptomen

Er zijn veel symptomen die worden geassocieerd met BPH. Eén van deze is de aanwezigheid van bloed in de urine die wordt veroorzaakt door zeven tot urineren voorkomen. Een ander is het urineverlies. Een man kan ook vaak moeten plassen, het gevoel dat zijn blaas niet leeg is na het plassen, en hij kan ook een zwakke urinestraal.

Diagnose

Om de juiste diagnose BPH, zal een man naar een volledig lichamelijk onderzoek en laboratoriumtests ondergaan. Eén van de onderzoeken die worden uitgevoerd is een digitaal rectaal onderzoek (DRE), waarbij de arts het weefsel van de prostaat controleren. De man kan ook compleet de American Urological Association (AUA) Prostaat Symptoom Index, die is een vragenlijst die is ontworpen om urine-problemen van de man te evalueren en om te helpen bij de diagnose BPH.

Behandeling

De meeste artsen de behandeling van BPH met geneesmiddelen bekend als 5-alpha-reductase remmers. Deze medicijnen kunnen voorkomen dat de prostaatklier groeien en ze kunnen krimpen bevorderen om de vergrote prostaat. Sommige procedures die zijn gedaan om een ​​deel of alle van de prostaat verwijderd zijn cryotherapie, laserchirurgie en transurethrale chirurgie.

Voorzorgsmaatregelen

Terwijl BPH is niet te voorkomen, zijn er enkele wijzigingen in de levensstijl die een mens kan maken om de symptomen te verlichten. Sommige van deze veranderingen omvatten het vermijden van cafeïnehoudende dranken, het drinken van minstens acht glazen water per dag, en het vermijden van zout en kruidig ​​voedsel.