Wat is andropauze?

De andropauze wordt soms "andropauze" als het gebeurt meestal mannen van middelbare leeftijd, ongeveer dezelfde tijd dat de menopauze gebeurt vrouwen. Echter, de menopauze heeft duidelijke tekenen, voor de primaire zijnde het einde van de menstruatie, en elke vrouw die de middelbare leeftijd bereikt, gaat door de menopauze. Niet ieder mens ervaart andropauseand symptomen kunnen vaag of veroorzaakt door onderliggende medische problemen. Andropauze kan behandeld worden, maar het kan best zijn om het te beschouwen als een natuurlijk effect van veroudering.

Symptomen

Veel symptomen kunnen worden gekoppeld aan andropauze. Sommige van deze symptomen zijn seksuele: gebrek aan verlangen, onvruchtbaarheid, minder spontane erecties en kleinere testikels. Lage testosteronspiegel kan een emotionele impact hebben als goed, met een gebrek aan zelfvertrouwen en een lage stemmingen. Fysieke veranderingen omvatten een toename van lichaamsvet en verlies van spiermassa. Men kan zelfs ervaren opvliegers.

Andropauze Oorzaak

Tijd, het mannelijk lichaam natuurlijk produceert minder van het hormoon testosteron. In feite, de aanmaak van testosteron daalt elk jaar na de leeftijd van 30. Op de leeftijd van 70, een man testosteron niveaus kan zijn gehalveerd. Deze geleidelijke daling van de testosteronspiegel is de oorzaak van de andropauze. Mannen meestal opmerken andropauze symptomen rond de leeftijd van 40 en ze verergeren na de leeftijd van 70.

Andere oorzaken

Het is belangrijk om te weten dat de druppels in testosteron productie worden niet alleen veroorzaakt door het verstrijken van de tijd. Lage testosteron productie kan worden veroorzaakt door andere factoren. Depressie en overmatig gebruik van alcohol kan testosteron niveaus laag te houden, zo kan problemen schildklier. Meer ernstige lichamelijke aandoeningen kunnen ook leiden tot lage testosteronspiegel, zoals aids en cirrose van de lever. Sommige medicijnen kunnen de aanmaak van testosteron als bijwerking blokkeren.

Diagnose

Bloedtesten zijn alles wat nodig is om een ​​laag testosteron niveau te vinden. Echter, omdat de lage testosteronspiegel kan worden veroorzaakt of verergerd door zo veel andere factoren, zal uw arts willen onderzoeken of andere voorwaarden voordat de diagnose van de andropauze. Het is belangrijk om eerlijk te zijn met uw arts over hoe je je voelt, vooral over je emotionele toestand, teneinde mogelijke onnodige behandeling te vermijden.

Behandeling

Als uw laag testosterongehalte worden veroorzaakt door een externe aandoening, zoals een schildklier probleem, het behandelen van de aandoening kan helpen herstellen van uw testosterongehalte normaal. Als je echt ervaren andropauze, kun je testosteron vervangende behandeling, beschikbaar in schoten, patches en gels ondergaan. Deze behandeling kan verlichten andropauze symptomen maar heeft ook nadelen. In het bijzonder kan prostaatkanker, hetgeen een belangrijke overweging als mensen kunnen vaak klein, undetected prostaattumoren verergeren.