Wat is Adipex?

Wat is Adipex?

Dieet medicijnen zijn misschien wel een van de meest gevraagde soorten drugs. Van over-the-counter vetverbranders om krachtige receptplichtige geneesmiddelen, mensen over de hele wereld zijn op zoek naar dat ene magische formule: een dieet pil die je helpt om gewicht te verliezen zonder het wijzigen van uw oefening of eetgewoonten. Terwijl de zoektocht naar een dergelijk medicijn blijft, veel mensen afhankelijk zijn van drugs, zoals Adipex te helpen de strijd van de bobbel. Maar wat is precies Adipex en wat doet het?

Geschiedenis

Adipex is een directe afgifte merk van de generieke geneesmiddelen phentermine. Eerst goedgekeurd door de FDA in 1959, fentermine is een veel gebruikte eetlustremmer is ontworpen voor gebruik op korte termijn door klinisch obese patiënten. In 1990, Gate Pharmaceuticals begon met de productie phentermine onder de merknaam Adipex-P. Sinds die tijd heeft Adipex uitgegroeid tot een van de meest voorgeschreven dieetpillen en wordt meestal voorgesteld om overgewicht patiënten met risicofactoren zoals diabetes, hoge bloeddruk of een hoog cholesterolgehalte.

Functie

Adipex-P is een soort stimulans die tot de amfetamine familie. Het geneesmiddel werkt door het vrijgeven norepinephrines --- een neurotransmitter in de hersenen die het centrale zenuwstelsel beïnvloedt - adrenaline verhogen. Deze plotselinge toename van adrenaline helpt dan vetcellen af ​​te breken en vermindert de honger. Daarnaast wordt de drug ontworpen om te helpen haar gebruikers actiever geworden door het verstrekken van een verhoogde boost van energie als het is ingegaan.

Voordelen

Hoewel zeer weinig klinische studies zijn gedaan op Adipex-P, heeft de fabrikant van het geneesmiddel de verschillende onderzoeken uitgevoerd op huidige en voormalige patiënten. Op basis van deze input heeft het geneesmiddel aanzienlijk gebleken effectief te zijn, die patiënten beheren hun eetlust, energieniveaus verhogen en gewicht effectiever verliezen. Echter, met langdurig gebruik, deze voordelen worden verlaagd als de gebruiker bouwt een tolerantie voor het geneesmiddel. Daarom wordt het niet aanbevolen om Adipex-P duren langer dan 12 weken.

Overwegingen

Vanwege de effecten op het lichaam van het centrale zenuwstelsel, dient Adipex-P niet worden gebruikt door patiënten die al een hoge bloeddruk of hart-en vaatziekten. Personen die lijden aan glaucoom of en overactieve schildklier wordt ook aangeraden het geneesmiddel niet te gebruiken. Bovendien, vanwege zijn verslavende karakter, mensen met een geschiedenis van drugs zijn alcoholmisbruik moeten afzien van het gebruik. Adipex-P wordt ook niet aanbevolen voor zwangere of zogende vrouwen, als de effecten op ongeboren en verpleging kind zijn onbekend.

Waarschuwing

Ondanks de voordelen, Adipex-P gebruikers melden bijwerkingen zoals droge mond, wazig zien, diarree, duizeligheid en hoofdpijn. Terwijl het geneesmiddel goed verdragen door de meeste mensen, kan het af en toe leiden tot verhoogde bloeddruk en hartslag. Het is ook belangrijk op te merken dat Adipex-P is een veel misbruikte drug en moet daarom alleen worden gebruikt door de persoon aan wie het was voorgeschreven. Individuen nemen van Adipex-P moeten ervoor zorgen dat hun arts op de hoogte is van eventuele andere medicijnen die zij nemen en stop het gebruik van de medicatie als pijn op de borst, ernstige hoofdpijn, gevoelloosheid of inbeslagneming plaatsvindt.