Wat gebeurt er als u een vroege Periode?

Wat gebeurt er als u een vroege Periode?

Menstruatie kan zo vroeg als 7 of zo laat 17 jaar beginnen. In zeldzame gevallen begint zelfs eerder aangeduid als "voortijdige puberteit." Een vroege periode geeft aan de bereidheid van het lichaam om te reproduceren. Tijdens de eerste twee jaar, is het normaal om onregelmatige periodes die beginnen te hebben en stoppen op verschillende tijdstippen. Na de eerste twee jaar, moet je menstruatie meer regelmatig en voorspelbaar geworden. In de meeste gevallen is een vroege periode is niets aan de hand. In gevallen van voortijdige puberteit, een behandeling arts en behandeling noodzakelijk zijn.

Vroege Menarche

De gemiddelde leeftijd van de menstruatie begint is tussen de 12 en 13 jaar oud. Een vroege periode, te beginnen in de leeftijd van 7 tot 10, is geen reden tot ongerustheid. Wordt alleen bedoeld vroege rijping van de seksuele reproductieve organen wat erfelijk kunnen zijn.

Hormonen

Een vroege periode betekent dat je de puberteit hebt ingevoerd en de hypofyse in de hersenen heeft vrijgegeven van de chemische hormonen oestrogeen en progesteron, wat leidde tot fysieke en emotionele veranderingen. U kunt een breed scala aan emoties, zoals boosheid, verdriet of depressie als gevolg van deze hormonen te ervaren.

Identiteitsvraagstukken

U kunt verwarring en onbekende emoties te ervaren, want je hebt nu een lichaam in staat is reproductie terwijl je nog een kind intellectueel. Dit kan leiden tot emotionele problemen, want je bent de ontvanger van ongewenste seksuele avances dat je niet emotioneel klaar voor. U mag de steun en bescherming van uw ouders tijdens deze kwetsbare tijd nodig.

Onregelmatige cycli

Als u uw periode in de afgelopen twee jaar zijn begonnen, is het normaal dat het starten en stoppen op verschillende tijdstippen. De cyclus wordt bepaald door het begin van een periode van de start van de volgende. Tijdens de eerste jaren, kan je cyclus duurt 21-45 dagen. Na ongeveer twee jaar, moet het zelf regelen en duren 21-34 dagen per cyclus op een vrij consistente basis.

Krampen

Je mag maag, lies, en pijn in de rug ervaren tijdens uw periode, maakt niet uit hoe oud je bent, wanneer het begint. Deze pijnen kunnen dof en pijnlijke of scherpe en schieten zijn. Er zijn vele over-the-counter geneesmiddelen beschikbaar voor menstruele pijn in de meeste supermarkten en apotheken. Krampen gevolg zijn van een chemische stof in het lichaam, prostaglandine, waardoor de baarmoeder spieren samentrekken.

Puberteit's Effects

U kunt veel van de effecten van een vroege periode te ervaren zoals het ontwikkelen van borsten die jeuken en tintelen. Treden een borst ontwikkelen sneller dan de andere. Je heupen kan ronder en breder geworden. U mag oksel en schaamhaar ontwikkelen en merken dat je nu transpireren en hebben nieuwe geuren onder je armen. U kunt ook last van vaginale afscheiding. U mag puistjes en acne op je gezicht, nek en rug. Dit zijn alle normale gebeurtenissen tijdens een vroege periode als gevolg van hormonen en normaliseren tijd.

Voortijdige puberteit

Als een periode eerder dan de leeftijd van 7 begint, wordt het genoemd "vroegtijdige puberteit." De redenen hiervoor premature ontwikkeling is niet volledig begrepen. In zeldzame gevallen is het gevolg van een infectie, een hormoon stoornis, tumoren, verwondingen of hersenafwijkingen. Het wordt vaak behandeld met medicijnen om de ontwikkeling te vertragen, omdat de botten te ontwikkelen te snel in eerste instantie, en worden vervolgens onvolgroeide in de volwassenheid, zodat meisjes met vroegtijdige puberteit in hun volle lengte potentieel niet kunnen bereiken.