Wat doet het ijzer-verrijkte Mean?

Wat doet het ijzer-verrijkte Mean?

Een voedingsmiddel verrijkt met ijzer is één waaraan ijzer werd toegevoegd tijdens de verwerking tot het voedsel voedzamer te maken. De meest voorkomende voorbeelden van ijzer-verrijkte voedingsmiddelen zijn kindje formules en ontbijtgranen.

Waarom Fortifiy Met Ijzer

Sommige mensen, zoals vegetariërs, kan moeilijk genoeg ijzer in hun diëten. Vrouwen vereisen ook meer ijzer dan mannen vanwege bloedverlies uit de menstruatie en tijdens de zwangerschap. Verrijking van basisvoedingsmiddelen voedingsmiddelen zoals brood, granen en pasta's geeft de gemiddelde persoon een betere kans van het consumeren van voldoende ijzer in haar dieet.

Ijzerrijke Foods

Volgens de Mayo Clinic, voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan ijzer zijn onder andere vlees, gevogelte, vis en eieren. Vlees is een bron van heem ijzer, die gemakkelijker te absorberen. Niet-heem ijzer afkomstig uit groenten zoals spinazie en niet zo gemakkelijk te absorberen. U kunt ijzerabsorptie verhogen consumeren een bron van vitamine C tegelijk. Sinaasappels en tomaten zijn goede kandidaten.

Waarschuwing

Neem geen extra ijzersupplementen niet nemen, tenzij je een bloedtest hebben genomen en zijn gericht om supplementen te nemen met uw arts. Te veel ijzer kan leiden tot levercirrose of hartfalen bij sommige mensen, volgens de National Institutes of Health. Echter, dit meestal niet veroorzaakt door de consumptie van voedsel dat van nature rijk aan ijzer.