Wat betekent LDL berekende gemiddelde?

Cholesterolaantallen kan verwarrend omdat LDL is gescheiden van HDL en totaal cholesterol. Als je eenmaal weet wat LDL is en waarom dat van belang, kunt u slimme keuzes te maken over hoe je de gezondste LDL-niveau voor uw gezondheid te behouden maken.

Identificatie

LDL staat voor low-density lipoprotien cholesterol. Dit wordt vaak als "slechte" cholesterol omdat hierdoor op de wanden van de bloedvaten, waardoor de bloedtoevoer naar het hart en de hersenen te beperken.

Ranges

Een aantal onder 100 mg / dl wordt wenselijk geacht, en tot 129 wordt beschouwd vrijwel optimale. Een getal tussen 130 en 159 is borderline hoog, 160-189 hoog en alles boven 190 is zeer hoog risico.

Betekenis

Terwijl de totale cholesterol is een determinant van uw risico op het ontwikkelen van hartfalen of een beroerte, de LDL-nummers zijn meer geschikt in het effectief meten van uw werkelijke risico. Dit is waarom je idealiter willen zeer lage LDL-nummers.

Soorten

Het LDL-nummer dat u moet streven naar, hangt af van uw gezondheid geschiedenis. De meeste gezonde mensen moeten streven naar een getal onder de 130, maar als u nog andere risicofactoren voor hart-en vaatziekten (roker, familiegeschiedenis, hoge bloeddruk), je wilt om te streven naar een getal onder de 100 of zelfs 70 mg / dl voor grotere hart bescherming.

Preventie / Solution

Voor lage LDL niveaus, eet meer oplosbare vezels, eet minder cholesterol en verzadigd vet en lichaamsbeweging om een ​​gezond gewicht te behouden. Als deze maatregelen niet werken om je LDL te verlagen, moet u uw arts te praten over cholesterolverlagende geneesmiddelen die LDL-cholesterol te richten.