Wanneer is hoge bloeddruk het eerst ontdekt?

Terwijl de Griekse en Egyptische artsen eerst een theorie dat het bloed circuleert door het lichaam meer dan 2.000 jaar geleden, het duurde een tijdje om te bewijzen dat het bloed was het gevolg van druk. Wetenschappelijke theorieën die de bloeddruk varieert van persoon tot persoon voor het eerst verscheen in de 17e eeuw en werden bewezen en gekwantificeerd met meettechnieken in de late 19e eeuw.

Bloeddruk in Theorie

Krediet voor baanbrekende het begrip bloeddruk aan Stephen Hales, een Britse dierenarts die in 1733 ingevoegd een koperen buis in de slagader van een paard en de verbonden pijp een glazen buis. Hij merkte dat het bloed in de glazen buis steeg en concludeerde dat de druk van het bloed was duwen. Maar Hales had geen manier om de druk te meten en te bewijzen zijn theorie.

Bloeddruk eerst opgenomen in 1847

De eerste registratie van menselijk bloed druk kwam in 1847 toen Carl Ludwig ingebracht een katheter in een slagader van de patiënt en de katheter aangesloten op een uitvinding genaamd kymograaf. De kymograaf gebruikt een U-vormige buis met een pen bevestigd aan een ivoorkleurige float die drukveranderingen zou schetsen op een roterende trommel. Met een verder bewijs dat de bloeddruk kan worden opgenomen, wetenschappers en artsen begon te zoeken naar een manier om de bloeddruk te meten zonder het invoegen tubes en katheters in mensen.

Niet-invasieve technieken

In 1881, Samuel Karl Ritter von Basch de uitvinder van de bloeddrukmeter, die een met water gevulde zak gebruikt om de arteriële puls teniet te doen. Met dit apparaat, nam hij systolische druk van het bloed op een thermometer-vormig apparaat. In 1896, Scipione Riva-Rocci verbeterd op deze uitvinding met een kwik gevuld bloeddrukmeter dat een opblaasbare manchet gebruikt op de bovenarm van de slagader vernauwen, zodat de bloeddruk kan worden gemeten.

Bloeddrukmeting Goes Mainstream

Amerikaanse neurochirurg Harvey Cushing zag de nieuwe bloeddrukmeter op een tentoonstelling in Italië in 1901 en keerde terug naar de Verenigde Staten met het ontwerp. Cushing gebruik van het apparaat in het Massachusetts General Hospital in Boston introduceerde moderne bloeddrukmetingen aan de VS en hielp hen een standaard diagnostische test voor de gezondheid check-ups, hoewel de negatieve aspecten van een hoge bloeddruk werden nog niet begrepen.

Diastolische druk Debuts

Nikolai Korotkoff was de eerste wetenschapper die constateren dat slagaders gemaakt geluiden op bepaalde punten bij de manchet werd opgeblazen en leeggelaten en theorie dat deze belangrijk waren. Hij ontwikkelde een methode om de diastolische druk te meten - de laagste druk gedurende de rustfase van de hartcyclus - door de geluiden slagaders tijdens testen. De diastolische tarief werd opgenomen in bloeddrukmetingen en heeft geleid tot de goedkeuring van de 120 (systolische) meer dan 80 (diastolisch) standaard voor een normale bloeddruk. Terwijl artsen op het moment geloofde dat het ongezond voor de bloeddruk te hoog of te laag, het was pas in de jaren 1950, dat het gevaar van hoge bloeddruk en zijn rol in beroertes en hartaanvallen volledig werd begrepen.