Wanneer is hoge bloeddruk gevaarlijk?

Hoge bloeddruk, ook bekend als hypertensie is een ernstige aandoening die kan regelen vele lichaamssystemen. Hoge bloeddruk is vaak bekend als sluipmoordenaar omdat het weinig symptomen. Met een beetje kennis, kunt u uw risico op hoge bloeddruk en de bijbehorende effecten op uw cardiovasculaire systeem te verminderen.

Wat is bloeddruk?

Wanneer het hart pompt bloed zuurstof naar de lichaamscellen brengen, het bloed duwt tegen de wanden van de slagaders. Toen dat duwen of bloeddruk, tegen de bloedvaten sterk en continu, kan de wanden van de slagaders verzwakken en beroerte, hartaanval en nierfalen.

Het meten van uw bloeddruk

Hypertensie heeft weinig symptomen en daarom kunnen onopgemerkt blijven. U kunt uw bloeddruk te meten met een at-home bloeddrukmeter, gebruiken gratis bloeddrukmeter een apotheek of u kunt naar het kantoor van uw arts.

Wat betekenen de getallen

Uw bloeddrukmeting heeft twee nummers: systolische dan diastolische. Het eerste en het hoger aantal meet de druk als je hart klopt en het pompen van je bloed en is belangrijker in het voorspellen van de vraag of een beroerte of een hartaanval zal optreden. De diastolische getal meet de druk als je hart is tussen de beats.

Normale bloeddruk Level

Normale bloeddruk is 120/80.

Prehypertension

Als de systolische druk tussen 120 en 139, of de diastolische is tussen de 80 en 89, je hebt prehypertension. De getallen in deze reeks gebruikt normaal te worden beschouwd. Onderzoekers bedacht de term "prehypertension" te gebruiken als waarschuwingssignaal voor patiƫnten hun levensstijl veranderen om het risico op hoge bloeddruk verminderen.

The Dangerous Stage - Hypertensie

Hoge bloeddruk wordt als gevaarlijk beschouwd wanneer het de hypertensie stadium bereikt. Als uw systolische bloeddruk hoger dan 140 of als uw diastolische bloeddruk hoger is dan 90, heb je hoge bloeddruk.

Hypertensie Complicaties

Hoge niveaus van cholesterol kunnen de bloedvaten te verkleinen en de bloeddruk verhogen. Diabetes en de bijbehorende perifere arteriƫle ziekte kan ook de bloedstroom belemmeren.