Waarom heeft een plotselinge verandering in het weer Oorzaak ziekte?

Elke verandering in het weer stuurt een nieuwe ronde van mensen naar de dokter. Maar zijn deze ziekten echt of ingebeeld? Sommigen beweren dat weer ziekte te veroorzaken is een fabeltje '- en ze kunnen gelijk hebben. Mensen ziek worden van bacteriën en een zwak immuunsysteem, niet van de temperatuur. Maar weersveranderingen kunnen symptomen die zijn net zo belastend als de real thing veroorzaken.

De Theorie

Weer alleen kan niet een persoon ziek maken, maar veranderingen in het weer gaan gepaard met een groot aantal andere veranderingen die een persoon griepsymptomen kan geven. Je lichaam wordt gebruikt om het functioneren in een bepaalde temperatuur, zodat de seizoenen veranderen, lichaam gedwongen om opnieuw aan te passen. Dit geldt ook voor je immuunsysteem, waardoor je meer kwetsbaar voor infecties en virussen.

Misvattingen

Als een tropische storm raakt, kan het mensen het gevoel ziek. Waarom niet een warme douche hetzelfde te doen? De reden is dat het niet de regen of de temperatuur alleen die leidt tot infecties. Koud weer geeft mensen loopneuzen maar niet een koude, en gepakt in de regen kan geven mensen de koude rillingen, maar geen koorts. Hoewel het weer niet direct leiden tot ziekte, kan de symptomen veroorzaakt nog steeds laat de mensen het gevoel onder het weer.

Voorbeeld

Dus waarom is een storm mensen voelen zich ziek? Wanneer een storm raakt, veroorzaakt een daling van de atmosferische druk, wat kan leiden tot symptomen zoals migraine. Je lichaam leert om te functioneren in een bepaalde druk, en als dat verandert, kan het schade aanrichten op uw systeem. Dit is de reden waarom mensen lijden hoogteziekte en decompressieziekte, en in stormachtig weer, kunnen mensen zich op dezelfde manier lijden.

De feiten

Koud weer betekent meer indoor-activiteiten, en wanneer mensen worden opgesloten in kamers samen met de ramen gesloten, kiemen hebben meer kans om zich te verspreiden. Mensen niet zo veel frisse lucht te krijgen zoals ze doen in warmer weer, en ze kunnen niet zo geneigd om te oefenen in de kou staan.

Ondertussen warm weer betekent meer outdoor-activiteiten, die kan leiden tot allergieën oplaaien. Pollen in de lucht verergert vaak ademhalingsproblemen, irriterende bestaande aandoeningen zoals astma of nieuwe problemen. Uitdroging kan leiden tot hoofdpijn en een zonnesteek. Deze gevallen sturen mensen naar de dokter net zo veel als gevallen van de griep of verkoudheid te doen in de winter.

Het voorkomen

Voeding, beweging en hygiëne kan het immuunsysteem, terwijl het weer verandert stimuleren. Genoeg vitamine C is essentieel voor het afweren van verkoudheid. Zink, gevonden in voedsel zoals oesters, schelpdieren en alle zemelen granen, helpt het lichaam te maken meer T-cellen, die infecties bestrijden. Exercise verlaagt stress die mensen kwetsbaar virussen, en kan de verspreiding van cellen nodig is om infectie te bestrijden verhogen. En in alle temperaturen, het wassen van je handen regelmatig kan de verspreiding van de bacterie die de ziekte veroorzaakt in de eerste plaats te voorkomen.