Waarom heeft een Body glycogeen nodig?

Waarom heeft een Body glycogeen nodig?

Glycogeen, die de vorm van koolhydraten opgeslagen in lichaamsweefsels, speelt vele belangrijke rollen in het lichaam. In feite, mensen met McArdle syndroom die het onvermogen te breken glycogeen in hun lichaam vaak vermoeidheid, spierkrampen, stijfheid, spierpijn, zwakte en spierdisfunctie ervaren als gevolg. Terwijl het lichaam kan nog steeds functioneren na glycogeenvoorraden zijn uitgeput, zullen de negatieve bijwerkingen, die kunnen optreden.

Koolhydraten Storage

De belangrijkste functie van glycogeen is de koolhydraten eet op dagelijkse basis, zoals hele granen, fruit, groenten, peulvruchten, noten, zaden, melk en yoghurt slaan. Je lichaam slaat het grootste deel van de koolhydraten die je eet in je spieren, en wat in uw lever. Het hebben van een opgeslagen aanvoer van koolhydraten in je lichaam betekent dat u gemakkelijk breken die koolhydraten als dat nodig is voor energie.

Energie voor Spieren

Spierglycogeen is de belangrijkste bron van brandstof tijdens het sporten, volgens Rush University Medical Center. Een beoordeling gepubliceerd in 2009 in "The Ochsner Journal" meldt dat glycogeen is de belangrijkste energiebron tijdens de eerste 20 minuten van cardiovasculaire oefening, dan begint het lichaam om opgeslagen lichaamsvet te verbranden als energie. De Universiteit van Michigan Medical School merkt op dat glycogeen is van cruciaal belang voor hoge-intensiteit van de training en andere anaƫrobe training, zoals gewichtheffen.

Essentieel voor Cognitie

Om goed te kunnen functioneren, je hersenen de voorkeur aan een continue aanvoer van suiker of glucose. Wanneer je niet genoeg glucose in je bloedbaan, breekt je lichaam naar beneden opgeslagen glycogeen om glucose te vormen om je hersenen te voeden. Als er onvoldoende hoeveelheden glycogeen in je lichaam, het begint te breken vet en spierweefsel. De Physicians Committee for Responsible Medicine meldt dat glucose is de optimale bron van energie voor een goede werking van de hersenen, en de afwezigheid van glucose en glycogeen in het lichaam kan moeite met concentreren en licht gevoel in het hoofd veroorzaken.

Het voorkomen van spierafbraak

Hoewel het lichaam kan afbreken spierweefsel brandstof indien het moet, zoals in het geval van honger en ernstige beperking koolhydraten, spierafbraak en vetvrije massa verlies ongewenst voor veel mensen - vooral atleten. Het opslaan van een constante hoeveelheid glycogeen in je lichaam voorkomt spierafbraak, wat gevaarlijk kan zijn, vermoeidheid, spierpijn en uitdroging veroorzaken en lager uw stofwisseling, volgens Rush University Medical Center.